Pomicultura

Ne propunem sa venim in ajutorul celor pasionati de pomicultura sau aflati la inceput de drum, care vor sa afle mai mult despre aceasta stiinta ce se ocupa cu studierea culturilor si ameliorarea pomilor si arbustilor fructiferi.

Partenerul nostru strategic pe in domeniul pomiculturii va fi Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa, care functioneaza in subordinea Academiei de Stiinte Agricole si Silvice „Gheorghe Ionescu-Sisesti”, forul stiintific national in domeniul agriculturii, medicinei veterinare, industriei alimentare, silviculturii si protectiei mediului.

Mai mult, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa functioneaza in directa coordonare a Institutului de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Maracineni, Arges.

Totodata, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa conserva tezaurul genetic pentru specii de cais, piersic si nectarin. Tezaurul contine peste 655 de fenotipuri de cais, dar si 950 de fenotipuri de piersic si nectarin.

Cercetatorii din cadrul statiunii, inginerii, tehnicienii si in acelasi timp muncitorii au contribuit la crearea unor noi soiuri de cais (Dacia, Olimp, Rosii de Baneasa, Excelsior, Favorit, Comandor, Rares, Carmela, Viorica, Valeria, Nicuşor, Adina).

Vorbim si despre crearea unor soiuri de piersic (Splendid, Flacara, Superba de Toamna, Triumf, Congres, Victoria, Alexia, Amalia, Antonia, Eugen, Dida) nectarin (Tina, Mihaela), prun si visin (Nana).

De asemenea, cu totii au contribuit al dezvoltarea de noi tehnologii pentru cultivarea pomilor in sistem intensiv si godpodaresc, a capsunilor si arbustilor fructiferi si ornamentali.

Mai mult decat atat, cu totii au contribuit la producerea materialului saditor pomicol si ornamental.

Specialistii de la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Pomicultura Baneasa ne vor ajuta sa invatam mai multe despre pomii fructiferi, asa ca veti primi sfaturi de la specialist.

Veti invata cum sa plantati, dar si cum sa aveti grija de pomii fructiferi pentru a ii feri de boli si daunatori.