Tratament afide la mar. Cum sa combati paduchii verzi
Tratament afide la mar. Cum sa combati paduchii verzi

Tratament afide la mar. Cum sa combati paduchii verzi


Tratament afide la mar. Afla cum sa combati paduchii verzi si ce produse ar trebui sa folosesti pentru a îți tine pomii fructiferi sanatosi. Iti mai explicam si cum sa identifici acesti daunatori la merii din gradina ta.

Cum sa identifici un atac al afidelor la mar

Paduchi verzi la mar
Paduchi verzi la mar

Tratament afide la mar. Este destul de usor sa identifici un posibil atac al afidelor la mar, deoarece acestea se vor regasi mai intai pe mugurii florali si foliari, iar apoi isi vor muta „sediul” pe lastarii tineri. Drept urmare, organele atacate nu se vor mai dezvolta normal, asa ca frunzele se vor rasuci si se vor decolora.

In cazul in care observi acele pete lipicioase pe frunze, ar trebui sa stii ca acestea sunt excrementele zaharoase ale afidelor.

Atacul paduchelui verde al marului afecteaza destul de grav cresterea pomului fructifer, iar pe masura ce organele sunt atacate acestea vor fi acoperite cu fumagina, o ciuperca ce se dezvolta pe excrementele zaharoase ale afidelor.

Citeste si: Schema tratament cais. Cum sa aplici stropirile si in ce perioada

Fumagina va impiedica fotosinteza, asa ca trebuie neaparat sa fii atent si sa inspectezi pomii in mod regulat. Tocmai de aceea este necesar un tratament pentru afide la mar.

Atacul afidelor este favorizat de lipsa percipitatiilor, dar si de temperaturile ridicate. Acesta incepe primavara la dezmugurit si va continua pe frunze, dar si pe lastarii tineri.

Cand ataca, afidele inteapa si sug seva organelor crude ale plantei. De multe ori, o sa observi si furnicile, deoarece acestea se hranesc cu excrementele afidelor. Cu siguranta nu ai auzit de excrementele afidelor, insa poate ca ai auzit de roua de miere. Ei bine, reprezinta acelasi lucru.

Acum, iti mai spunem si ca roua de miere este preferata de albine, cu ajutorul carora se va produce mierea de mana. 

Tratament afide la mar. Cum sa combati atacul paduchilor verzi

Tratament afide la mar
Tratament afide la mar

Ce tratament aplici pentru a combate un atac de afide la mar. Cea mai usoara metoda de a combate afidele la mar este sa indepartezi coloniile care se dezvolta pe sub frunzele rasucite. Asiguta-te ca distrugi acele frunze, pentru a te asigura ca afidele nu isi vor muta sediul in alti pomi.

O metoda 100% naturala de a combate acesti daunatori este sa atragi buburuzele, deoarece una singura se hraneste cu cateva sute de afide.

Totusi, majoritatea aleg tratamentele chimice, deoarece acestea sunt eficiente si la indemana oricui. Iata ce produse poti folosi pentru a combate afidele la mar si cand se aplica stropirile.

Citeste si: Schema tratamente cires. Cum sa aplici stropirile si in ce perioada

Tratament afide la mar. Primul tratament pe care il poti face este in faza de repaus vegetativ, deoarece acestea vor distruge ouale acestui daunator. Iti recomandam sa folosesti Mospilan 20 SG (KRIMA 20 SG – a doua denumire comerciala), in combinatie cu un adjuvant precum Toil.

Alte produse pe care le poti folosi impotriva afidelor la mar sunt Cyberguard / CYPERGUARD 25 EC / (CATAPULT – a doua denumire comerciala),  Decis 25 WG, Teppeki (AFINTO – a doua denumire comerciala) si Vantex 60 CS (NEXIDE 60 CS – a doua denumire comeciala).

Mavrik 2 F (EVURE – a doua denumire comerciala) este unul dintre produsele eficiente împotriva afidelor. Acest tratament se aplica in faza de buton roz si la scuturarea petalelor.