Coji de oua. Daca pana acum le aruncai, o sa iti aratam cum sa le folosesti in gradina ta si de ce consideram ca este o idee extrem de buna. Iata ce poti face cu cojile de oua si la ce pot fi folosite intr-o gospodarie.
Coji de oua. Cum sa le folosesti , metode la care nu te-ai fi gandit
In cazul in care obisnuiesti sa mananci oua la mic dejun, atunci renunta sa mai arunci resturile. Acele coji de oua pe care tu le arunci mereu au si alta intrebuintare. Iata ce poti face cu acestea.
In primul rand, cojile de oua pot fi folosite ca si fertilizator natural. Exact cum am procedat in cazul zatului de cafea, cojile de oua se pun in pamant, iar azotul, fosforul si potasiul continut de acestea o sa actioneze ca si fertilizator.
Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita
Desigur, o sa fie nevoie sa spargi toate acele coji de oua si sa le macini sau sa le pisezi foarte bine. Se recomanda sa pui acest amestec de coji in pamant atunci cand vine toamna, iar apoi sa adaugi altele cand vine primavara. Daca iti place sa cultivi rosii, ar trebui sa stii ca aceste fructe adora calciul din cojile de oua.
Pentru ca dureaza cateva luni pana ce acestea se vor descompune si substantele nutritive vor fi absorbite de radacinile plantelor, trebuie sa le pui de doua ori pe an.
Daca vrei sa faci un fertilizator si mai bun, atunci amesteca zatul cu cojile de oua. La final, amintim ca poti reduce aciditatea solului cu ajutorul cojilor de oua!
Daca obisnuiesti sa pui rasaduri, ar trebui sa stii ca poti folosi coji de oua pentru a pune semintele. Nu uita sa faci o gaura la baza cojii pentru ca apa sa se scurga! Atunci cand legumele sau florile pe care le-ai semanat au rasarit, poti planta coaja de ou direct in pamant!
EI bine, cojile de oua pot fi folosite si pentru indepartarea melcilor din gradina ta. Fie ca sunt cu sau fara cochilie (limacsi), melcii pot fi indepartati din gradina folosind cojile de oua. Pur si simplu le pisezi si le pui in jurul plantelor pentru a tine daunatorii la distanta.
Cojile de oua pot fi folosite si la prepararea compostului. Pisati sau macinati cojile de oua, ar apoi adaugati-le la compost. Cand vine primavara, o sa puteti folosi tot acel amestec nutritiv cand cultivati legume sau atunci cand va pregatiti sa plantati pomi fructiferi.
Daca ai pasari in gradina sau obisnuiesti sa hranesti porumbeii, afla ca si acestea pot beneficia de calciul continut de cojile de oua. In special femelele care au nevoie de calciu inainte si dupa ce depun ouale.
Pentru a face mancarea de pasari, iti recomandam sterilizarea cojilor de oua intr-un cuptor. Poti face acest lucru dupa ce ai folosit cuptorul si sa lasi cojile de oua inauntru, pana ce acesta se raceste. Dupa aceea, piseaza-le extrem de bine si adauga-le in mancarea pasarilor.