Cat timp rezista ouale fierte in frigider. Afla cum sa le pastrezi in mod corect, dar si de ce ar trebui sa le arunci daca le-ai tinut prea mult timp. De asemenea, iti spunem si cat timp le poti tine la temperatura camerei, dupa ce le-ai fiert.
Cat timp rezista ouale fierte in frigider
Cat timp rezista ouale fierte in frigider. Pentru cei ce nu stiu, ouale proaspete pot fi pastrate timp de 3-4 saptamani in frigider fara absolut nicio problema, insa ce se intampla atunci cand vrei sa pastrezi ouale pe care le-ai fiert deja.
Ei bine, atunci cand sunt fierte, stratul protector de pe coaja este indepartat. Asta inseamna ca toti porii vor fi deschisi si bacteriile isi vor putea face loc destul de repede.
Trebuie sa mai stii ca ouale fierte care au fost decojite vor rezista si mai putin decat cele care au coaja. Ouale fierte decojite trebuie mancate in aceeasi zi, te sfatuim sa nu le pastrezi mai mult timp deoarece risti sa faci o toxiinfectie alimentara.
Atunci cand vine vorba de ouale fierte si cu coaja, acestea pot fi pastrate pentru cel mult.o saptamana in frigider. Vor rezista fara nicio problema, insa nu te sfatuim sa le tii mai mult. Asadar, mare atentie!
Cum sa pastrezi ouale in mod corect. Sfaturi pentru ca acestea sa nu se strice!
Acum ca stii cat timp rezista ouale fierte in frigider, ar trebui sa stii si cum sa le pastrezi in mod corect si ce greseli ar trebui evitate. Nu de alta, dar cu siguranta vrei sa eviti si toxiinfectiile alimentare.
In primul rand, trebuie sa stii ca ouale fierte elibereaza un miros urat daca sunt tinute in frigider. Asta se intampla din cauza hidrogenului sulfurat care se formeaza atunci cand ouale sunt fierte.
Totusi, asta nu inseamna ca ouale sunt stricate. Atunci cand nu mai pot fi mancate, coaja oualor devine unsuroasa, devine albicioasa si are un miros urat. In acel caz, fara nicio urma de indoiala, ouale trebuie aruncate pentru ca nu mai pot fi consumate!
Citeste si: Cum sa cumperi oua de calitate si ce importanta are culoarea galbenusului
Ouale fierte nu se congeleaza, asa ca daca vrei sa le pastrezi pentru un timp mai indelungat aceasta metoda nu este deloc utila. Galbenusul si albusul vor deveni apoase, asa ca mai bine fierbi din nou niste oua proaspete.
La final, iti mai spunem ca galbenusul poate avea diverse culori, in functie de timpul de gatire, dar si de temperatura la care au fost gatite. Daca ouale sunt fierte mai mult, atunci galbenusul se poate deschide la culoare sau poate prinde o culoare gri verzuie.
Ei bine, acest lucru se intampla cand galbenusul va reactiona cu hidrogenul sulfurat din albus. Asadar, nu inseamna ca ouale nu mai sunt bune pentru consum, ci doar ca ouale au fost fierte prea mult.