Cum sa folosesti apa clocotita pentru a scapa de buruienile din gradina
Cum sa folosesti apa clocotita pentru a scapa de buruienile din gradina

Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita


Cum sa scapi de buruieni. Cum sa folosesti apa clocotita pentru a scapa de buruienile din gradina. Iata care este cea mai buna metoda atunci cand vrei sa tii buruienile sub control si cum ar trebui sa folosesti apa clocotita pentru a scapa de acestea.

Cum sa folosesti apa clocotita pentru a scapa de buruienile din gradina – Cuprins:

Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita

Buruieni in gradina
Buruieni in gradina

Cum sa scapi de buruieni. Daca esti pasionat de gradinarit, atunci cu siguranta te-ai lovit de problema buruienilor.

Pentru ca in fiecare primavara trebuie sa oprim cresterea buruienilor, ar trebui sa tii cont de aceste mici trucuri care te vor scuti de munca din gradina.

Pe langa smulgerea buruienilor, sapatul pamantului sau folosirea erbicidelor, mai exista o metoda simpla si fara a folosi substante chimice. Este vorba de folosirea apei clocotite, pentru a tine sub control buruienile din gradina ta.

Citeste si: Cum sa cureti fierbatorul electric. Cele mai bune metode pentru indepartarea depunerilor de calcar

Cum sa scapi de buruieni cu apa clocotita
Cum sa scapi de buruieni cu apa clocotita

Nu este vorba de o operatiune complicata si chiar are sens daca ne gandim ca si cele mai incapatanate buruieni pot fi eliminate folosind apa clocotita.

Daca nu ai mai auzit de aceasta metoda, o sa iti explicam exact cum sa o folosesti si cat de des ar trebui sa o aplici.

Cum sa scapi de buruieni. Bineinteles, poti scapa de buruieni, dar daca nu esti atent poti elimina si plantele pe care vrei sa le protejezi.

Tocmai de aceea, iti recomandam sa folosesti un ibric de ceai pentru ca astfel nu vei grei cand vei uda suprafata cu buruieni.

Conform expertilor, apa clocotita va distruge structura celulara a buruienilor si le va omora. Totusi, unele plante vor avea nevoie de mai multe „tratamente” cu apa fierbinte pentru a le elimina complet.

Mare atentie: daca plantele pe care vrei sa le protejezi cresc foarte aproape de buruieni, atunci nu este o idee buna sa folosesti apa clocotita. Sansele sa omori si acele plante sunt destul de mari!

Dezinfectare pamant apa fierbinte
Dezinfectare pamant apa fierbinte

Cum sa scapi de buruieni. Apa clocotita poate fi folosita si pentru a dezinfecta solul, asa ca este recomandata inainte de a planta semintele pentru rasad.

Puteti dezinfecta si semintele de rasad, insa trebuie sa stiti ca temperatura maxima recomandata este de 50 de grade Celsius.

Apa trebuie sa fie turnata la baza buruienilor, asa ca intotdeauna trebuie sa va amintiti ca radacina trebuie eliminata. Astfel, scapi usor de buruieni si de dureri de cap!

Pentru a iti usura munca, poti taia buruienile si apoi sa pui apa direct la baza plantei. Tinteste radacina pentru a te asigura ca nu strici si alte plante pe care vrei sa le protejezi.

Nu uita ca ai in mana o arma destul de puternica impotriva plantelor daunatoare din gradina, asa ca si mare grija!

Buruienile mai incapatanate, vor avea nevoie de 2-3 tratamente, insa vei observa ca de fiecare data cand o vei uda cu apa clocotita, aceasta va deveni mai slabit si se va usca destul de repede.

Iti mai spunem inca o data sa eviti varsarea unei cantitati mari de apa clocotita. Foloseste un ceainic sau un ibric, pentru a te asigura ca apa clocotita merge direct la tinta!