Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune?
Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune?

Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune?


Pliculete silica gel. Daca si tu ai gasit acele pliculete de silica gel in cutia cu pantofi pe care tocmai i-ai cumparat sau intr-o geanta noua, te sfatuim sa nu le arunci. Iata cum sa le folosesti si la ce le poti utiliza in casa ta.

Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune? – Cuprins:

Ce este silica gel sau gel de silice (SiO2 ⋅ nH2O)?

Silica gel / Gel de silice
Silica gel / Gel de silice

Pentru cei ce nu stiu, silica gel sau gel de silice reprezinta un material granular care are o porozitate mare si care este obtinut prin deshidratarea gelului de bioxid de siliciu.

Conform celor de la Wikipedia, silica gel este un silicat amorf, care este format din granule ce au diametrul cuprins intre 1 si 3 mm.

Acest material este folosit ca si absorbant, pentru ca absoarbe umezeala. Atunci cand este folosit la o temperatura de 24 grade Celsius si la o umiditate relativa de 20%, silica gelul poate absorbi 35% din greutatea lui in apa.

Cu cat umiditatea creste mai mult, silica gelul poate absorbi mai multa apa. Aceasta cantitate poate creste cu cate perioada de timp este mai mare. Pe scurt, pliculetele de silica gel tin sub control umiditatea.

Pliculete silica gel. Cum sa le folosesti in casa ta si la ce sunt bune?

Ei bine, dupa ce am stabilit ce este silica gel si ce poate face exact, ar trebui sa stim si cum sa folosim acele pliculete si la ce sunt bune. Iata ce poti face cu ele.

Pliculete silica gel telefon ud
Pliculete silica gel telefon ud

In primul rand, le poti folosi pentru a scoate umezeala din telefonul tau. Daca ti-ai scapat telefonul in apa, in piscina sau in vasul de toaleta, ar trebui sa stii cum sa actionezi. Ei bine, pliculetele de silica gel iti pot salva telefonul si pot scoate umezeala din el rapid.

Pentru a face acest lucru este necesar sa pui telefonul intr-o casoleta sau un bol, pe care il umpli apoi cu pliculete de silica gel.

Lasa-le sa actioneze timp de 24 de ore, inainte de a iti porni telefonul, pentru a te asigura ca umezeala a fost indepartata in mod corespunzator.

Documente umede
Documente umede

In cazul in care obisnuiesti sa pastrezi fotografii vechi, documente, casete VHS sau orice alte lucruri care reprezinta o amintire pentru tine, pliculetele de silica gel sunt solutia salvatoare.

Pentru ca acele spatii pot fi pline de umezeala, te sfatuim sa pui fotografiile sau documentele in cutii de plastic ce izoleaza perfect, iar in interiorul lor sa adaugi pliculete de silica gel.

In acest mod, te asiguri ca documentele pe care le pastrezi raman perfect uscate.

Seminte de flori
Seminte de flori

Daca esti pasionat sau pasionata de gradinarit, atunci stii ca semintele pentru flori sau legume trebuie sa fie uscate atunci cand sunt puse la pastrare.

Ei bine, poti face acest lucru folosind pliculete de silica gel. Pastreaza-le in casolete de plastic, in care mai adaugi si 2-3 pliculete, care vor tine semintele in stare perfecta pana la primavara sau pana cand soseste momentul sa le plantezi.

Medicamente
Medicamente

Chiar si poastilele pot fi pastrate in stare perfecta folosind plicutele de silica gel.

Dupa cum bine stii, atunci cand cumperi vitamine, gasesti si un pliculet de silica gel in acel recipient sau in capacul recipientului.

Motivul pentru care producatorii folosesc silica gel este sa tina sub control umezeala si pentru ca produsul lor sa nu se altereze.

Acelasi lucru il poti face si tu, asa ca data viitoare cand pastrezi pastilele, asigura-te ca folosesti si pliculete de silica gel.

Pliculete silica gel - Bijuterii
Bijuterii

Doamnele care au multe bijuterii, pot folosi pliculete de silica gel pentru a tine umezeala sub control.

In primul rand, le poti curata, iar apoi este necesar sa rezolvi problema pentru a nu fi nevoita sa repreti operatiunea periodic.

De cate ori ti-ai deschis cutia de bijuterii si ai observat ca bratara preferata a inceput sa aiba acele urme negre?

Acest lucru se intampla din cauza ca umezeala din cutia de bijuterii este mult prea mare. Pune 2-3 pliculete de silica gel in cutie si ai sa vezi ca problema va fi ca si rezolvata.

Valiza
Valiza

Daca ai vrut sa pleci in vacanta si ai gasit interiorul valizei plin de mucegai, este momentul sa rezolvi aceasta problema.

Data viitoare, pune 3-4 pliculete de silica gel in geamantanul tau si ai sa vezi ca o sa tii umezeala sub control si nu va mai fi nici urma de mucegai. In acest fel, o sa prelungesi si durata de viata a valizelor.

Trusa machiaj
Trusa machiaj

De asemenea, doamnele mai pot folosi pliculetele de silica gel in trusa pentru cosmetice.

Pune 2-3 pliculete in acea trusa, pentru a tine umezeala sub control si pentru a te asigura ca produsele tale pentru machiaj vor fi pastrate in stare perfecta.