Tranzitie casa iarna-primavara
Tranzitie casa iarna-primavara

Cum sa faci tranzitia casei tale de la iarna la primavara


Tranzitie casa iarna-primavara. Cum sa faci tranzitia locuintei tale de la iarna la primavara. Iata ce trebuie sa faci pentru a iti pregati casa de primavara si care sunt reparatiile pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand vine sezonul cald. 6 lucruri pe care trebuie sa le verifici neaparat!

Cum sa faci tranzitia casei tale de la iarna la primavara – Cuprins:

Cum sa faci tranzitia locuintei tale de la iarna la primavara

Pentru a iti pregati casa pentru primavara, trebuie mai intai sa vezi pagubele provocate de zapada si de temperaturile foarte scazute.

Tranzitie casa iarna-primavara. O inspectie scurta include acoperisul, usile, ferestrele si conductele cu apa.

Curatarea burlanelor
Curatarea burlanelor

Incepem, bineinteles, cu burlanele casei tale. Daca le-ai curatat deja atunci cand a venit toamna, atunci nu ar trebui sa fie atat de multa mizerie, insa este o idee buna sa le verifici inca o data.

Citeste si: Cum sa iti pregatesti casa pentru sezonul ploios

Tranzitie casa iarna-primavara. In cazul in care este gheata, ar trebui folosesti niste clorura de calciu, pentru a te asigura ca aceasta se topeste si ca apa se va putea scurge fara nicio problema.

Arunca o privire si la scurgerea burlanului, pentru a curata eventualele frunze sau bucati de ramuri care s-au strans pe timpul iernii.

Trebuie sa te asiguri ca apa va curge si va fi indepartata de fundatia casei, nu vrei ca aceasta sa se infiltreze in zidarie.

Acoperis crapat
Acoperis crapat

Tranzitie casa iarna-primavara. Acoperisul poate avea si el de suferit dupa o iarna grea. Furtunile de zapada si gheata pot cauza stricaciuni, asa ca atunci cand vremea se incalzeste fa o inspectie serioasa.

Uita-te dupa crapaturi sau tigle lipsa. Dupa ce efectueze eventualele reparatii, ar trebui sa indepartezi si muschiul care mai apare cateodata pe acoperis.

Curatare ventilatie
Curatare ventilatie

Gurile de ventilatie trebuie si ele sterse dupa ce iarna a trecut. Acestea pot fi blocate de gheata sau mizerie, asa ca va fi necesar sa te ocupi de ele pentru a lasa aerul de primavara sa intre in casa ta.

Totodata, verifica si sistemul de ventilatie si vezi daca totul functioneaza la parametri optimi.

Tranzitie casa iarna-primavara. Izolare fundatie casa
Izolare fundatie casa

Tranzitie casa iarna-primavara. Fundatia casei este deosebit de importanta, iar zapada topita si gheata pot cauza probleme destul de serioase. Verifica daca exista crapaturi sau zone in care apa s-a infiltrat.

De asemenea, verifica si subsolul casei pentru eventuale pete de apa pe pereti. In acest fel, te asiguri apa nu a cauzat nicio problema serioasa locuintei tale.

Tranzitie casa iarna-primavara. Cismea inghetata
Cismea inghetata

Tranzitie casa iarna-primavara. Pentru ca temperaturile urca, acum putem folosi si cismeaua din curte. Inainte de a face acest lucru, ar trebui sa verifici si conductele de apa, pentru a te asigura ca au trecut cu bine peste iarna.

Daca totul arta bine, porneste apa si las-o sa curga timp de cateva minute, timp in care verifici daca exista eventuale scurgeri de apa.

Zapada topita iarba
Zapada topita iarba

Tranzitie casa iarna-primavara. Gradina este de asemenea importanta, iar cand vine primavara totul revine la viata.

Scoate mobila pentru exterior, pregateste gratarul, dar si ingrasamantul, pentru ca vrei ca plantele tale sa fie iarasi in forma.

Tranzitie casa iarna-primavara. Curatenie de primavara
Curatenie de primavara

Tranzitie casa iarna-primavara. Dupa ce ati terminat cu exteriorul, incepe curatenia de primavara la interior. Acesta este un proiect mai amplu care va dura mai multe zile.

Este timpul sa scapati si de hainele groase, asa ca si sifonierul va trece printr-o transformare destul de mare.

Mobila poate fi si ea repozitionata, pentru ca acum poti acoperi caloriferele, lucru pe care nu il puteai face pe perioada iernii deoarece blocai caldura.

2-3 mutari de mobilier te pot ajuta sa schimbi toata sufrageria, asa ca te poti juca si incerca lucruri noi!

Afla si care sunt plantele cu ajutorul carora poti purifica aerul din locuinta ta!