Cum sa faci stropirea pomilor cu uree si care este cea mai buna perioada
Cum sa faci stropirea pomilor cu uree si care este cea mai buna perioada

Cum sa faci stropirea pomilor cu uree si care este cea mai buna perioada


Cum sa faci stropirea pomilor cu uree. Afla care este cea mai buna perioada, dar si de ce este indicat sa faci acest tratament pentru pomii fructiferi din livada ta. Ce trebuie sa stii si ce efecte are!

Cum sa faci stropirea pomilor cu uree si care este cea mai buna perioada – Cuprins:

Stropirea pomilor cu uree. Cum sa faci asta si pentru ce pomi fructiferi

Stropirea pomilor cu uree
Stropirea pomilor cu uree

In cazul in care nu stiai, stropirea pomilor cu uree poate ajuta la distrugerea rezervei de boli sau daunatori. Asadar, este un tratament necesar daca vrei sa ai pomi fructiferi sanatosi in livada.

Cea mai buna perioada pentru efectuarea tratamentului este toamna, dupa ce ai recoltat fructele si inainte de caderea frunzelor. Expertii recomanda sa faci tratamentul cu uree atunci cand frunzele si-au schimbat culoarea, dar totusi inainte sa cada, asa ca va trebui tii minte asta!

Explicatia este destul de simpla, tratamentul este mult mai eficient deoarece bolile sau daunatorii nu vor ajunge in pamant. Bineinteles, este indicat ca temperaturile sa fie de peste 5 grade Celsius, pentru a te asigura ca solutia va functiona.

Mai trebuie sa ai grija si la conditiile meteo, asa ca asigura-te ca in ziua in care urmeaza sa aplici tratamentul nu este vant si nu vor exista precipitatii. Ideal este ca nici in ziua urmatoare sa nu ploua, asadar mare atentie cand faci stropirea pomilor cu uree!

Mai trebuie mentionat faptul ca acest produs se poate gasi in magazine sub denumirea de ingrasamant universal cu uree. Ei bine, cand este utilizata ca si ingrasamant, solutia trebuie sa aiba o concentratie de 2-3%, insa atunci cand este mai puternica va actiona ca un fungicid si insecticid!

Uree pentru stropit pomi
Uree pentru stropit pomi

Daca si tu iei in considerare stropirea pomilor cu uree, afla ca tratamentul este eficient pentru caisi, piersici, meri, peri, pruni, ciresi si visini. Totodata, se poate utiliza si pentru arbusti precum zmeur, agris sau coacaz, dar si pentru vita de vie. Poti cumpara solutia de pe Emag, accesand acest link.

Solutia pe care o aplici va trebui sa aiba o concentratie de 5-7%, adica va fi necesar sa utilizezi 5-7 grame de solutie pentru fiecare litru de apa. Pentru pomii cu varste de pana in 5 ani, este recomandat sa folosesti o solutie cu o concentratie de 5%.

Citeste si: Cum sa cureti muschii si lichenii de pe pomii fructiferi si ce tratamente aplici

Atunci cand prepari solutia pentru stropirea pomilor cu uree iti recomandam sa folosesti si putina apa fierbinte pentru a dizolva totul foarte bine, iar daca vrei ca aceasta sa se lipeasca foarte bine de scoarta pomilor mai poti adauga si 50 ml de detergent lichid de vase.

Urmatorul pas va fi sa pulverizezi solutia pe toata coroana pomilor fructiferi, dar si pe trunchi. Asigura-te ca acoperi foarte bine locurile greu accesibile, dar si eventualele crapaturi, deoarece acela este locul ideal pentru daunatori sau sporii bolilor fungice.

Solutia are ca scop sa “arda” si eventualele infectii prezente pe suprafata scoartei, asa ca este ideala daca vrei sa ai pomi fructiferi sanatosi, care nu sunt afectati de boli sau daunatori.