Cum sa repari un cablu (fir) de incarcare pentru iPhone sau iPad, daca acesta s-a rupt
Cum sa repari un cablu (fir) de incarcare pentru iPhone sau iPad, daca acesta s-a rupt

Cum sa repari un cablu (fir) de incarcare pentru iPhone sau iPad, daca acesta s-a rupt


O problema foarte des intalnita printre posesorii de iPhone sau de iPad este ruperea cablului de incarcare la imbinarile cu mufele. Stim cu totii ca acestea cedeaza in timp, invelisul de cauciuc se rupe, iar asta inseamna ca firul nostru este pe duca.

Totusi, exista solutii, asa ca ne-am gandit sa ti aratam cum sa repari un cablu (fir) de incarcare rupt, pentru iPhone sau iPad. Iata ce trebuie sa faci si cum!

In acest fel te poti pregati pentru viitoare le probleme care vor aparea la telefoanele mai noi. Ca tot veni vorba, afla cum poti sa iti precomanzi un iPhone 12, sa il ai inaintea tuturor!

Cum sa repari un cablu (fir) de incarcare pentru iPhone sau iPad, daca acesta s-a rupt – Cuprins:

Cat costa un cablu de incarcare nou, in magazin, pentru iPhone sau iPad?

Mai intai, o sa iti aratam cat costa un astfel de cablu de date Apple Lightning, costa destul de mult asa ca nu ar fi rau sa iei in considerare repararea lui. Ok, o sa spui ca sunt solutii de la alti producatori sau de pe cunoscute magazine online din China, de unde le poti cumpara la preturi de nimic. Noi vorbim despre produsele originale Apple, pentru ca asta va trebui sa folosesti pentru un telefon original iPhone sau o tableta iPad. Nu folosim chinezarii pentru produse originale.

Ei bine, pentru un cablu de date Apple Lightning – USB, cu lungimea de un metru, vei plati 149 lei. Pentru cei ce nu stiu, acest cablu mai poate fi folosit in a-ti sincroniza un iPhone, iPod sau iPad cu propriul Mac sau PC Windows. Versiunea cu o lungime de 0.5 metri, are acelasi pret, adica 149 lei.

Versiunea cablului lightning cu mufa USB-C, de un metru, are pretul de 149 lei. Daca vrei un cablu cu o lungime de doi metri, atunci pretul creste la 225 lei.

Dupa cum vedeti, cablurile originale nu sunt ieftine deloc, asa ca o solutie este sa il reparati. Nu o sa va ia mult timp si cablul o sa arate ca nou!

Cum sa repari un cablu (fir) de iPhone sau iPad care s-a rupt?

Uita de metodele in care lipesti cablul cu scotch sau cu banda dublu adeziva, ori cu banda de izolat sau binecunoscuta banda adeziva duct tape. Metodele nu or sa fie eficiente, iar rezultatul este inestetic.

Cea mai la indemana solutie ramane un tub termocontractabil, care costa doar 3 lei si poate fi gasit la magazine cu produse pentru casa sau la magazinele online de specialitate. Vei folosi doar o mica parte din acel tub, iar restul il vei pastra si pentru alte cabluri.

Operatiunea este destul de simpla, pur si simplu tai o mica parte din acel tub, astfel incat sa acopere locul unde invelisul de cauciuc al cablului de incarcare s-a rupt. Pentru a sigila acea ruptura, foloseste un pistol cu aer cald sau un uscator de par.

Ca prin minune, tubul termocontralabil se va mula pe firul tau, iar locul unde s-a rupt va fi acoperit complet. De asemenea, va deveni si mai rezistent, pentru ca nu se va mai putea indoi atat de usor. Toata operatiunea poate fi urmarita in video de mai jos! Nu uitati sa va abonati la canalul nostru de YouTube!