Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital
Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital

Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital


Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital. Pentru ca multi s-au lovit de aceasta problema, am decis sa explicam care este cea mai usoara metoda pentru a iti transforma telefonul intr-un boloboc.

Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital – Cuprins:

Ce este un boloboc?

Boloboc
Boloboc

Bolobocul sau nivela cu bula de aer este un instrument folosit pentru verificarea orizontalitatii.

De cele mai multe ori, acest instrument de masurare este folosit in constructii, pentru a verifica daca o suprafata este dreapta.

Acest instrument de masura este format dintr-un corp paralelipipedic fabricat din lemn, aluminiu sau plastic, dar si un cilindru de sticla estans, care este gradad cu fire recticulare ce contin un lichid si o bula de gaz. Exista si modele de boloboc digital, asa ca nu tot timpul o sa gasesti acel cilindru de sticla.

La baza functionarii bolobocului sta principiul vaselor comunicante. Veti mai gasi modele cu trei cilindri cu bule de aer, care permit verificarea suprafetelor orizontale, verticale si inclinatiilor la 45 de grade.

Totodata, cel de-al treilea cilindru se poate regla pentru a modifica acel unghi. Bineinteles, poti cumpara si un boloboc digital.

Cum sa transformi telefonul intr-un boloboc digital

Boloboc digital iPhone perete
Boloboc digital iPhone perete

Sa spunem ca te-ai decis sa montezi un tablou pe perete si ti se pare ca nu arata chiar drept.

Bineinteles, te poti duce sa cumperi un boloboc digital de la eMag.ro daca nu ai asa ceva prin casa ori te poti folosi de telefonul tau mobil.

Daca ai un iPhone, trebuie sa stii ca acest tip de telefon vine cu o aplicatie oferita gratuit de Apple, care se numeste Measure (Masurare).

Toate telefoanele care vin cu sistemul de operare de la iOS7 incoace, au asa ceva in dotare. Inainte, aplicatia se numea Compass, asa ca nu multi stiau de existenta acestia.

De cand Apple a introdus sistemul de operare iOS 12, Compass a devenit Measure, asa ca sigur ai si tu aplicatia in telefon, dar si un boloboc digital de care nu stiai.

Este foarte usor sa o gasesti si sa o deschizi, insa atunci cand o sa faci masuratorile, asigura-te ca dai jos husa de protectie a telefonului, pentru ca rezultatele sa nu fie afectate.

Boloboc iPhone
Boloboc iPhone

Utilizarea telefonului drept nivela sau boloboc digital este destul de simpla. Tot ce trebuie sa faci este sa deschizi aplicatia Measure (Masurare), iar apoi sa selectezi optiunea Level (Nivel) in partea de jos. Pe urma, pune iPhone-ul langa un obiect precum o rama foto.

Rotiti iPhone-ul pana cand apare culoarea verde. Apasati ecranul pentru a inregistra inclinarea primului obiect, iar apoi tineti telefonul langa celalalat obiect pana cand ecranul devine verde. Pentru a reseta nivelul, apasa din nou ecranul.

Aceeasi metoda poate fi folosita si de catre cei care au un telefon cu sistem de operare Android.

Pentru ca Google nu ofera o astfel de aplicatie de boloboc digital, va trebui sa cautati „bubble level” pe Google Play Store, asa ca o sa gasiti o multime de variante.

Afla si cum sa incarci bateria la telefon in mod corect pentru a ii prelungi durata de viata sau cum sa iti dezinfectezi in mod corect telefonul si cat de des trebuie sa o faci!