Mesaje sterse pe WhatsApp. Cum sa le recuperezi pe Android sau iPhone
Mesaje sterse pe WhatsApp. Cum sa le recuperezi pe Android sau iPhone

Mesaje sterse pe WhatsApp. Cum sa le recuperezi pe Android sau iPhone


Mesaje sterse pe WhatsApp, cum sa le recuperezi daca ai un telefon cu Android sau un iPhone, ce trebuie sa faci. WhatsApp este, poate, cea mai utilizata aplicatie de mesagerie in cea mai mare parte a lumii, fiind folosita ca mijloc de comunicare intre persoanele care au la dispozitie un smartphone.

Trebuie sa stii ca in cadrul conversatiilor pe care le porti pe WhatsApp stochezi o serie de informatii importante pentru tine, date personale si confidentiale si ca, odata sterse aceste conversatii, se pierd si informatiile aferente.

Mesaje sterse pe WhatsApp. Cum sa le recuperezi

Mesaje sterse pe WhatsApp
Mesaje sterse pe WhatsApp

Este important sa stii ca de ceva timp, aplicatia de mesagerie a incorporat o functie care iti permite sa stergi o parte dintre mesajele pe care le trimiti in conversatie, cum sunt cele pe care le trimiti din greseala altei persoane, insa acum aceste mesaje pot fi recuperate.

Desigur, ele pot fi si citite, chiar daca au fost initial sterse de unul dintre partenerii din conversatie. Asadar, acum putem descoperi ce se afla in spatele unui text precum Acest mesaj a fost sters sau This message was deleted.

Daca te numeri printre cei care se simt frustrati cand partenerul de conversatie sterge un mesaj in cadrul discutiei si vrei neaparat sa stii ce continea acesta, trebuie sa stii ca Notisave este o aplicatie disponibila in Google Play, adica doar pentru utilizatorii unui sistem de operare android, nu si pentru cei care au iOS si care te ajuta sa vezi ce contineau mesajele sterse.

Tot ce ai de facut, daca esti posesorul unui telefon cu sistem de operare Android, este sa descarci aplicatia Notisave, o poti gasi aici. Trebuie sa iti spun ca aceasta aplicatie, pentru a fi instalata si utilizata iti va cere mai multe permisiuni. In plus, pentru a citi mesajele sterse de pe WhatsApp trebuie sa oferi acces acestei aplicatii la notificari.

WhatsApp
WhatsApp

Este important sa iti spun ca daca o configurezi corect si o pornesti, aceasta aplicatie, iti va arata, intr-o fereastra notificarile primite de la aplicatiile pe care tu, ca utilizator, le-ai selectat, inclusiv de la mesageria WhatsApp.

Asadar, chiar daca mesajele provenite de la partenerul tau de discutie au fost sterse de acesta in chatul din WhatsApp, aceste texte vor ramane in Notisave. Aplicatia iti va oferi atat textul mesajului cat si informatia ca acesta a fost sters de catre expeditor.

Trebuie sa stii ca Notisave nu este singura aplicatie care te ajuta sa accesezi mesajele sterse din chatul WhatsApp. Notification History este o aplicatie care poate fi descarcata tot din Google Play. Aceasta aplicatie te ajuta sa vezi doar primele 100 de caractere ale unui mesaj si, acest jurnal de notificari nu stocheaza informatiile decat pentru cateva ore.

Citeste si: Cum sa folosesti Telegram. Functii pe care WhatsApp nu le are

Este important sa iti spun si ca aceasta aplicatie, Notification History, este foarte usor de utilizat. Primul pas este sa o descarci din Google Play, magazinul de aplicatii din telefonul tau. Dupa ce o instalezi in telefonul tau smart, trebuie doar sa gasesti pictograma WhatsApp cu numele persoanei si sa dai click pe ea. Mesajele vor fi afisate intr-un format special, mesaj de tip android.txt. Mai departe, utilizatorii pot vedea mesajele deja sterse.

Daca ai un telefon cu sistem de operare iOS trebuie sa descarci softul Tenorshare UltData de pe site-ul oficial si acesta te va ajuta sa recuperezi mesajele sterse. Acest soft poate fi utilizat si pe telefoanele de tip android.

Recuperare conversatii sterse WhatsApp
Recuperare conversatii sterse WhatsApp

In ceea ce priveste pierderea conversatiilor, daca vrei sa fii sigur ca nu ti se intampla asta, oamenii care se pricep la acest domeniu spun ca cel mai bine ar fi sa iti faci copii de rezerva, pe langa cele pe care WhatsApp le face oricum, in fiecare zi.

Poate ai observat si tu ca in fiecare dimineata aplicatia face o copie automata a mesajelor si poti, in plus, sa salvezi fisierele sau videoclipurile partajate prin intermediul acestei aplicatii.

Este, insa, important sa stii ca fiecare dintre aceste copii salvate de aplicatia WhatsApp se mentine timp de 7 zile, timp in care poti recupera orice, fara prea mare greutate. Pe de alta parte, daca acest interval de timp s-a scurs, poti recupera conversatia pierduta, dar iti va fi putin mai dificil.

Te sfatuiesc sa verifici din cand in cand configuratia copiilor de rezerva WhatsApp pentru a verifica daca sunt, intr-adevar, configurate asa cum iti doresti tu si salveaza copii de rezerva in fiecare zi.

Tot ce trebuie sa faci este sa intri in aplicatia de pe telefonul mobil, din meniu sa mergi la Setari-Chaturi-Backup, Backup de chaturi. Apoi, in sectiunea Google Drive sau Setari iCloud asigura-te ca frecventa este zilnica pentru aceste copii de rezerva.