Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Sfaturi utile
Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Sfaturi utile

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Sfaturi utile


Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Afla cele mai simple trucuri la care poti apela pentru a gati peste fara sa fii nevoit apoi sa tii deschis geamul ore intregi. Vei folosi materiale banale pe care sigur le ai in bucatarie.

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Sfaturi utile – Cuprins:

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros
Cum sa prajesti peste fara sa faci miros

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Pestele si-a castigat reputatia de aliment minune inca din antichitate, avand multiple beneficii asupra organismului uman. Continutul de fosfor si lecitina face din peste un aliat de nadejde pentru dezvoltarea si intretinerea intelectului. Consumul de peste ajuta si in lupta cu diferite boli grave.

Printre ele putem aminti cancerul mamar, artrita reumatoida sau inflamatiile cronice ale intestinului. Asadar, consumand peste, nu doar ca ne vom alege cu o masa gustoasa, dar va avea un efect benefic si asupra organismului. Este de inteles de ce persoanele care se respecta tin cont de vorba veche, din batrani: „ Nicio masa fara peste ”.

Daca si tu te numeri printre persoanele care adora pestele, cu siguranta stii, la fel de bine, cat de dificil este sa scapi de mirosul specific din timpul si de dupa prajire. Probabil te-ai si razgandit uneori sa-l mai prepari tocmai din cauza acestui inconvenient. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa.

Trebuie sa stii ca exista mai multe metode verificate cu ajutorul carora vei putea elimina mirosul urat de peste prajit.

Tot ca ai de facut este sa pregatesti pestele pentru prajire. Dupa ce a fost curatat si spalat bine, trebuie sa fie indepartata umezeala de pe el cu ajutorul unui prosop de hartie. Se portioneaza si apoi se lasa de-o parte pentru a pregati amestecul in care se va tavali pentru a fi prajit.

Peste prajit
Peste prajit

Amestecul este o combinatie formata din faina (o cana), sare (2 lingurite), zahar (jumatate de lingurita) si putin piper. Dupa ce bucatile de peste au fost tavalite prin amestecul de faina, zahar, sare si piper se poate praji. Ai grija ca sa fie acoperit peste tot, uniform.

Cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa. Ca sa eviti ca locuinta sa fie inundata de mirosul specific, inainte de prajire, deschide geamul bucatariei si foloseste si trucul care te va scapa de grija mirosului urat.

Ia tigaia in care urmeaza sa prajesti pestele si pune in ea hartie de copt. Pune apoi ulei si lasa tigaia putin la incins. Adauga apoi pestele si acopera suprafata cu o alta hartie de copt pe care o perforezi cu o scobitoare. Hartia de copt trebuie stransa bine pe marginile tigaii in care se prajeste preparatul.

Se va gati pe ambele parti timp de 5-6 minute. Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si dupa ce s-a racit il poti savura cu lamaie, mujdei si garnitura de orez. Poti inlocui orezul cu mamaliga, dar asta va ramane sa decizi in momentul cand te apuci de gatit.

Citeste si: Cum sa recunosti pestele proaspat si ce trebuie sa verifici

O alta metoda care previne raspandirea mirosului specific este sa pui in tigaia de prajit, alaturi de peste, si rondele de cartofi cruzi. Acestea se vor schimba la nevoie cu alte rondele.

O alta metoda este sa pui in uleiul inca rece cateva feliute de mar sau sa storci in uleiul de prajit jumatate de lamaie. Amestecul de ulei si lamaie va elimina mirosul urat de prajeala. Este util si te sfatuim sa incerci atunci cand vrei sa stii cum sa prajesti peste fara sa faci miros in casa.

La fel de bine poti pune la fiert apa cu otet intr-un recipient aflat langa tigaia in care prajesti pestele. Mirosul urat va deveni amintire

Oricare ar fi metoda pe care o vei pune in aplicare, ca sa te asiguri ca te scutesti de miros, cat si de probleme de sanatate, ai grija sa cumperi doar peste proaspat. Il vei recunoaste usor, prin simpla observare a pestelui cumparat.

Daca branhiile sunt rosii si ochii sunt limpezi si bulbucati, atunci este proaspat. Daca observi ca branhiile nu sunt de un rosu aprins si sunt mai mult spre roz sau spre maroniu, nu il cumpara pentru ca nu este proaspat.