Cum sa faci aerisirea caloriferelor si care sunt pasii
Cum sa faci aerisirea caloriferelor si care sunt pasii

Cum sa faci aerisirea caloriferelor si care sunt pasii


Cum sa faci aerisirea caloriferelor in mod corect, dar mai ales rapid. Afla care sunt pasii si ce trebuie sa folosesti pentru a scoate aerul din calorifere, atunci cand ai dat drumul la centrala. Iata ce trebuie sa stii!

Cum sa faci aerisirea caloriferelor si care sunt pasii – Cuprins:

Cum sa faci aerisirea caloriferelor in mod corect

Aerisirea caloriferelor
Aerisirea caloriferelor

Pentru ca a venit sezonul rece si trebuie sa faci aerisirea caloriferelor, ar fi bine sa stii care sunt pasii si cum poti sa faci asta in mod corect. Nu de alta, dar vrei sa te bucuri de caldura pe timp de iarna si sa eviti zgomotele ciudate facute de caloriferele nou instalate.

Daca si tu vrei sa iti aerisesti caloriferele trebuie sa stii ca o sa ai nevoie de o cheie speciala pe care o poti cumpara de la orice magazin de instalatii sau cu care au venit deja caloriferele tale, o cana sau un castron in care sa curga apa pe care o scoti si o carpa pentru a sterge rapid picaturile de apa.

Citeste si: Confort termic. Cum sa il asiguri pentru locuinta ta in sezonul rece

Desigur, poti folosi si o surubelnita pentru a deschide aerisitorul, insa in timp acesta se va uza. Daca aerisitorul permite folosirea unei chei fara probleme, atunci este perfect. Cheia este mult mai buna pentru a face acest lucru si va intra la fix pe patratul aerisitorului, acolo unde este cazul. Daca nu ai o cheie, trebuie sa stii ca poti cumpara una de pe Emag.ro.

In cazul in care nu stiai, aerisirea caloriferelor este absolut obligatorie si daca nu o faci acestea nu se vor incalzi bine. Caloriferul va fi cald in partea de jos, insa in partea de sus temperatura o sa fie mult mai scazuta, asa ca tocmai de aceea trebuie sa il aerisesti, pentru o distributie uniforma a caldurii.

Apa scursa din calorifer
Apa scursa din calorifer

Motivul pentru care caloriferul este rece va fi din cauza aerului blocat in calorifer, care nu permite agentului termic sa urce. Asadar, atunci cand faci aerisirea caloriferelor, practic elimini aerul blocat deoarece acesta actioneaza ca un izolator.

Folosind cheia, va trebui sa desfaci aerisitorul caloriferului si o sa auzi imediat cum aerul iese afara. Tine o cana la indemana pentru ca atunci cand aerul va fi eliminat complet va iesi si apa.

Dupa ce ai eliminat aerul, sterge foarte bine robinetul si asigura-te ca l-ai strans bine. Nu de alta, dar nu vrei ca pe acolo sa curga apa si sa se formeze o mica balta pe parchet, exact sub calorifer.

Daca ai terminat cu aerisirea caloriferelor, ar fi bine sa te ocupi si de presiunea apei din centrala, mai exact aceasta trebuie sa fie in zona verde sau valoarea sa fie cuprinsa intre 1.2 si 1.5 bari.

Dupa cum vezi, nu este chiar o munca de expert sa faci aerisirea caloriferelor, asa ca daca o sa ai la indemana tot ce ti-am spus, o sa vezi ca te poti ocupa de asta si in cateva minute sa aerisesti toate caloriferele din casa ta.