Reteta de supa de pui. Cum se face si de ce ingrediente ai nevoie
Reteta de supa de pui. Cum se face si de ce ingrediente ai nevoie

Reteta de supa de pui. Cum se face si de ce ingrediente ai nevoie


Supa de pui este felul perfect de mancare pentru zilele friguroase de toamna, atunci cand iarna este pe cale sa isi intre in drepturi. Daca mai adaugam si taitei, atunci vorbim despre o mancare satioasa care in incalzeste corpul.

Iata cea mai buna reteta de supa de pui, cum se face si de ce ingrediente ai nevoie. Trebuie sa stiti ca cea mai buna supa de pui se va face din spate, aripi si gat. Nu folositi pieptul de pui sau pulpa, mai bine optati pentru o tocanita din pulpe de pui sau snitele din piept de pui.

Reteta de supa de pui. Cum se face si de ce ingrediente ai nevoie – Cuprins:
Reteta de supa de pui. Cum se face si de ce ingrediente ai nevoie
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Romaneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente supa de pui
  • aripioare, spate, gat de pui
  • 5 buc. morcovi
  • 1 buc. pastarnac
  • 1 buc. radacina de patrunjel
  • ½ buc. radacina de telina
  • 1 buc. rosie
  • 1 buc. ceapa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Ingrediente taitei de casa
  • 1 buc. ou
  • 100 gr faina
  • 1 praf sare

Cum sa faci supa de pui

Cum sa faci supa de pui cu taitei
Cum sa faci supa de pui cu taitei

Puiul se spala foarte bine si se pune la fiert intr-o oala in care ati pus aproximativ 3 litri de apa rece. Pana cand apa va clocoti, puteti sa curatati zarzavaturile. Nu necesita taiere, pentru ca le vom pune intregi.

Intre timp, puiul va fierbe, iar deasupra se va forma o spuma. Asigurati-va ca scoateti spuma, pana ce aceasta nu se mai formeaza. Este momentul in care adaugam legumele, sarea si piperul boabe.

Dupa ce totul a mai fiert timp de 15 minute, adaugati si taiteii. Supa trebuie sa mai fiarba timp de 40 de minute, la foc mic.

Cand supa este gata, se vor scoate legumele si carnea de pui. Din carne putem face pilaf, in care putem pune legumele pe care le-am folosit la supa.

Cum sa prepari taitei de casa

Cum sa faci taitei de casa
Cum sa faci taitei de casa

Bineinteles, puteti cumpara taitei gata preparati pe care trebuie doar sa ii fierbeti, insa nu vor avea niciodata gustul celor facuti in casa. Unde mai pui ca nu dureaza chiar atat de mult sa ii prepari.

Puneti cele trei ingrediente intr-un castron si amestecati foarte bine, pana ce aluatul devine compact. Nu vorbim despre un aluat tare, asa ca acesta trebuie sa fie mai moale, pentru a obtine cei mai buni taitei. Lasati aluatul la odihna, dupa ce ati format o bila, invelit intr-o folie de plastic.

Citeste si: Cum sa faci supa cu galuste sau cum sa faci ciorba de burta

Dupa aceea, intindeti aluatul folosind un facalet sau un sucitor, insa aveti grija ca foaia sa fie foarte subtire. Eventual, puteti taia aluatul pe jumatate, iar apoi sa formati doua foi foarte subtiri.

Foile se vor rula sub forma unei paturi, iar apoi taiati taiteii foarte subtiri sau mai grosi, dupa cum va plac. Dupa ce i-ati taiat, ii puteti pune direct in supa, pentru a ii fierbe.