Supa minestrone. Cum sa o prepari la tine acasa
Supa minestrone. Cum sa o prepari la tine acasa

Supa minestrone. Cum sa o prepari la tine acasa


Supa minestrone. Afla cum sa o faci la tine acasa si de ce ingrediente ai nevoie pentru a pregati acest preparat italienesc. Ce trebuie sa stii si care sunt pasii!

Supa minestrone. Cum sa o prepari la tine acasa – Cuprins:
Supa minestrone. Cum sa o prepari la tine acasa
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Italieneasca
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente supa minestrone
  • 500 g mix de legume congelate
  • 100 g rosii sau pasta de tomate
  • 200 g fasole boabe
  • 100 g ceapa
  • 100 g paste sau orez
  • 100 g bacon sau pancetta
  • 50 ml ulei de masline
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 lingurite cu zeama de lamaie
  • 1 litru supa de legume sau apa fierbinte
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • oregano
  • cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • parmezan ras
  • patrunjel verde (optional)

Cum sa faci supa minestrone

Supa minestrone
Supa minestrone

Pentru cei ce nu stiu, supa minestrone dateaza de pe vremea Imperiului Roman si reprezinta o supa de legume cu paste sau orez. Desigur, reteta poate sa difere in functie de sezon, dar si regiunea in care se prepara.

Astfel, supa minestrone poata sa linte, ceapa, telina, morcovi, parmezan, dovlecei, praz, mazare, varza, dovleac sau rosii. Avantajul acestui preparat italienesc este ca se poate gati foarte repede, asa ca nu vei pierde foarte mult timp facand asta.

Totusi, cea mai simpla metoda sa o prepari este sa folosesti un mix de legume congelate, pentru ca o sa te scuteasca de o munca in plus si tot ce trebuie sa faci este sa le pui la fiert.

Desigur, daca vrei ca in supa minestrone sa fie si alte legume, le poti adauga dupa bunul plac. Asadar, iti poti lasa imaginatia sa functioneze.

Primul pas pentru a incepe aceasta reteta va fi sa tai legumele in cuburi mici, ceapa se va toca marunt si cateii de usturoi se vor zdrobi sau se vor toca marunt. La fel procedezi si cu pancetta sau bacon, acestea se vor taia in bucati mici.

Bol cu supa
Bol cu supa

Dupa asta, pune uleiul de masline intr-o oala si apoi pune-o pe foc. Atunci cand uleiul s-a incins, adauga ceapa si pancetta sau baconul, iar apoi amesteca bine pana ce ceapa devine translucida.

Urmatorul pas va fi sa adaugi restul de legume, pasta de tomate sau rosiile proaspete, dar si un praf de sare. Legumele se amesteca timp de 7-10 minute.

Apoi, adauga usturoiul, oregano si cimbru, amesteca iarasi si lasa totul pe foc timp de 2 minute. Dupa ce timpul a trecut este momentul sa adaugi supa de legume sau apa, ambele fierbinti, iar apoi frunzele de dafin. Urmeaza si pastele sau orezul, depinde ce vrei sa folosesti.

Citeste si: Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti

Daca folosesti boabe de fasole la conserva, ar trebui sa stii ca acestea se pun la sfarsit, pentru ca sunt deja prefierte. Din acest moment, supa se mai fierbe putin, se pune si zeama de lamaie.

La final, focul se opreste si se poate pune pe deasupra o mana de patrunjel verde tocat marunt. Gusta sa vezi daca mai are nevoie de sare si apoi poti adauga si niste piper negru proaspat macinat. Parmezanul ras se adauga inainte sa servesti supa. Reteta de supa minestrone este gata!