Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti
Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti

Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti


Reteta supa de naut. Afla cum sa o pregatesti la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iesi o supa cremoasa. Iata ce trebuie sa stii cand o prepari!

Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti – Cuprins:
Reteta supa de naut. Cum sa o pregatesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 3-4
Ingrediente
Ingrediente supa de naut
  • 200 g naut
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 cartof
  • 1-2 catei de usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper negru proaspat macinat

Cum sa faci supa de naut. Reteta si ingrediente

Supa de naut
Supa de naut

Daca si tu vrei sa prepari supa de naut la tine acasa, trebuie sa stii ca ai doua posibilitati. Fie folosesti naut la conserva, gata fiert, fie folosesti naut uscat. In cazul in care folosest naut uscat, trebuie sa stii ca acesta se va tine la inmuiat in apa timp de 12 ore sau peste noapte.

Urmatorul pas va fi sa pui la fiert nautul, impreuna cu legumele, mai exact ceapa si morcovul. Desigur, inainte de a pune legumele trebuie sa le speli, sa le decojesti, iar apoi sa le tai marunt.

O sa ai nevoie si de o oala mai mare, in care sa pui nautul, legumele, iar apoi sa acoperi totul cu apa. Adauga si putina sare, dupa gust.

Pune oala pe foc si lasa totul la fiert. Atunci cand nautul s-a fiert pe jumatate, este timpul sa adaugi si cartoful taiat in cuburi pentru a se putea fierbe mai repede si mai bine.

Citeste si: Cum sa prepari hummus de sfecla si care este reteta

Lasa totul pe foc pana ce nautul a fiert foarte bine. Desigur, ar fi bine sa verifici si cartoful daca este fiert, insa avand in vedere ca dureaza ceva timp pana ce nautul este fiert, nu ar trebui sa fie nicio problema.

Dupa ce supa a fiert, este timpul sa o transfori intr-o crema delicioasa. Pentru a face asta o sa ai nevoie de un mixer vertical sau de un robot de bucatarie. Bineinteles, prima varianta este mai simpla si mult mai usor de folosit, insa lucrezi cu ce ai acasa.

Asadar, toata supa se transforma intr-o crema de naut, iar apoi se adauga cateii de usturoi, sare si piper negru proaspat macinat. Foloseste-te de mixerul vertical pentru a marunti si cateii de usturoi, iar apoi adauga smantana pentru gatit.

Reteta este gata! Tot ce mai trebuie sa faci este sa pregatesti niste crutoane folosind 2-3 felii de paine. Taie painea in cubulete, iar apoi trage-o la tigaie cu putin ulei de masline. Pentru un plus de savoare, mai poti adauga si niste ierburi aromatice, la alegere.