Cum sa prepari supa crema de mazare si care este reteta
Cum sa prepari supa crema de mazare si care este reteta

Cum sa prepari supa crema de mazare si care este reteta


Supa crema de mazare. Afla cum sa o prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a iesi cremoasa. Iata ce trebuie sa stii atunci cand o pregatesti!

Cum sa prepari supa crema de mazare si care este reteta – Cuprins:
Cum sa prepari supa crema de mazare si care este reteta
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Portii: 4-5
Ingrediente
Ingrediente supa de mazare
  • 250 g mazare (1 conserva)
  • 250 ml supa de legume
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1-2 catei de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • sare
  • piper alb macinat

Reteta supa crema de mazare. Cum sa o pregatesti

Supa crema de mazare
Supa crema de mazare

Daca si tu vrei sa prepari reteta de supa crema de mazare, atunci va trebui sa incepi cu ceapa, care se va toca marunt. Dupa asta, urmeaza sa decojesti cartofii, sa ii speli foarte bine si apoi sa ii tai cubulete. Cu usturoiul se procedeaza la fel, acesta se curata si se va toca marunt.

Urmatorul pas va fi sa iei o oala mai incapatoare, pe care sa o pui pe foc si in care vei pune uleiul de masline. Cand uleiul s-a incins, se va adauga ceapa si usturoiul, iar apoi le calesti pana ce ceapa devine translucida.

Mai departe, adaugi cartofii taiati cuburi si amesteci timp de 1-2 minute. Dupa asta, adaugi supa fierbinte de legume, iar apoi lasi totul la fiert pana ce cartofii devin moi.

Mazarea va fi printre ultimele ingrediente pe care le adaugi, pentru ca aceasta va fierbe foarte repede. Dupa ce si mazarea a fiert, adauga sare si piper alb dupa gust.

Citeste si: Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti

Oala se ia dupa foc si se lasa un pic la racit, dupa care totul se va transforma intr-o supa crema de mazare. O sa faci asta folosind un mixer vertical sau un robot de bucatarie. Personal, folosesc mixerul vertical pentru ca este mult mai comod.

Dupa ce totul s-a transformat intr-o crema delicioasa, ai doua optiuni: fie o strecori pentru a avea o textura mult mai fina, fie o servesti ca atare.

Bineinteles, ultimul pas in prepararea acestei retete va fi sa adaugi smantana lichida pentru gatit. Dupa asta, amesteca foarte bine pana la omogenizare, iar apoi gusta si vezi daca mai are nevoie de sare sau piper.

In cazul in care vrei sa fie mai lichida mai poti adauga putina supa de legume sau chiar apa, ambele fierbinti. La servire, iti mai recomandam sa faci o portie de crutoane delicioase, pe care obtii din cateva felii de paine taiate bucatele, trase la tigaie in ulei de masline si presarate cu ierburi aromatice.