Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria ta casa
Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria ta casa

Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria ta casa


Cu totii avem telefoane vechi prin casa, pentru ca din dorinta de a cumpara cel mai nou model, uitam de vechile smartphone-uri si le gasim abandonate prin sertare. Totusi, poti transforma vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria casa. Iata cum poti face asta!

Cum sa transformi telefonul intr-o camera de supraveghere sau un dispozitiv pentru video conferinte?

Un alt mod de a folosi vechiul smartphone este sa il transformi intr-o camera de securitate. Utilizand o aplicatie, camera telefonului tau poate fi folosita pentru a iti supraveghea casa atunci cand esti plecat.

O aplicatie gratuita ca IP Webcam, te poate ajuta sa vezi ce se intampla in casa ta chiar daca nu te afli acolo. Mai mult, poti plati cativa dolari si beneficiezi de mai multe optiuni ale aplicatiei.

Telefonul vechi poate fi transformat intr-o aplicatie de chat pentru Skype, Hangouts Meets, Google Duo sau ce vrei tu. Instaleaza aplicatia pe care o vrei si o sa vezi ca nu te vei mai dezlipi de vechiul telefon.

Afla cum sa activezi Dark Mode tot timpul pe iPhone sau cum sa repari un cablu de incarcare pentru telefon!

Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru PC

Daca vrei sa folosesti PC-ul de acasa atunci cand esti la munca sau invers, poti face asta folosind vechiul tau smartphone. Vei putea controla de pe el PC-ul si poti gasi oricand fisierele de care ai nevoie.

Aplicatia TeamViewer poate deveni partenerul tau si o poti instala pe un PC ce are ca sistem de operare Windows, Mac, Linux sau Chrome OS. Toate sunt compatibile cu TeamViewer. De indata ce ai instalat programul, sincronizeaza telefonul cu PC-ul si in cateva secunde te vei conecta.

Vei putea controla tot PC-ul si chiar utiliza o tastatura virtuala sau un mouse. TeamViewer este gratuit daca il folosesti in scopuri personale, asa ca nu o sa ai nicio bataie de cap.

Cum poti sa faci din vechiul smartphone o telecomanda universala pentru casa

Primul lucru pe care il poti face cu vechiul tau telefon este sa il transformi intr-o telecomanda universala. Chiar si cele mai vechi telefoane au o baterie destul de puternica si perfecta pentru a rezista atunci cand transformi un smartphone in telecomanda.

Primul pas este sa iti pui o aplicatie precum Nest, Hue sau ce crezi tu ca s-ar potrivi pentru dispozitivele pe care le ai in casa. Instaleaza tot ce crezi ca iti va fi folositor, pentru a putea controla toate dispozitivele din casa.

Urmatorul pas este sa sincronizezi telefonul cu dispozitivele care permit acest lucru. Instaleaza o aplicatie pentru a controla un Smart TV, DVD-ul sau sistemul audio. Pe scurt, iti pot transforma casa intr-un smart home.

4 transformari pentru un smartphone pe care nu il mai folosesti

Vechiul telefon poate fi transformat si intr-un asistent virtual. Asa ca daca o sa il sincronizezi cu o boxa, o sa fie gata sa primeasca toate comenzile.

De asemenea, cei cu copii mici pot folosi vechiul telefon ca un „baby monitor”, adica un dispozitiv cu care pot asculta copiii mici care sunt in alta camera si care pot incepe sa planga in orice moment. Poti instala Skype pe telefonul cel vechi sau sa folosesti o aplicatie pentru monitorizarea bebelusilor precum Dormi.

O alta metoda de a folosi vechiul telefon este sa il transformi intr-un mouse. Aplicatia Remote Mouse poate face acest lucru, iar PC-ul sau laptopul si telefonul se pot conecta la aceeasi retea Wi-Fi.

Vechiul smartphone poate deveni un music player, adica dispozitivul tau portabil pentru a asculta muzica. Poti folosi toate aplicatiile de muzica si bateria nu o sa se consume atat de repede!