Cum sa completezi online sau de pe telefon, declaratia pe proprie raspundere
Cum sa completezi online sau de pe telefon, declaratia pe proprie raspundere

Cum sa completezi online sau de pe telefon, declaratia pe proprie raspundere


Pentru ca declaratia pe proprie raspundere a devenit iarasi obligatorie, ne-am gandit ca ar fi util sa stii cum sa faci un astfel de document, online, fara a mai fi nevoie sa scoti la imprimanta hartii si sa completezi cu pixul. Iata ce pasi trebuie sa urmezi si cum sa faci online o declaratie pe proprie raspundere.

Model declaratie pe proprie raspundere. Cum sa completezi online acest document

Model declaratie pe proprie raspundere
Model declaratie pe proprie raspundere

Autoritatile au pus la punct site-ul stirioficiale.ro, adica locul de unde putem citi informatiile oficiale si nu cele prezentate in media. Site-ul ofera informatii verificate, iar tot aici puteti gasi si un model de declaratie pe proprie raspundere, care poate fi completata online.

Pentru a accesa modelul de declaratie pe proprie raspundere, trebuie sa accesezi aceasta pagina si vei avea acces la un document in format PDF care poate fi completat online pe un PC sau laptop. Cei care vor sa completeze o adeverinta de angajator, trebuie sa acceseze aceasta pagina.

De indata ce veti accesa linkul de mai sus, veti fi redirectionat pe modelul de declaratie pe proprie raspundere. Dupa cum vedeti, va trebui sa va treceti numele si prenumele, adresa de domiciliu, data nasterii si localitatea unde locuit.

Pe declaratie se mentioneaza ca este pe proprie raspundere, iar cel ce completeaza cunoaste prevederile articolului 326 din Codul Penal privind falsul in declaratii. Trebuie sa mai mentionati si in ce scop se face deplasarea in intervalul orar 23:00 – 05:00.

Deplasarea se poate face in interes profesional, iar in acest caz va trebui sa mentionati numele institutiei/societatii/organizatiei, sediul acesteia si adresa punctului de lucru.

Mai mult, ne putem deplasa in cazul in care asistenta medicala nu poate fi amanata sau realizata de la distanta, pentru achizitionarea de medicamente, pentru ingrijirea persoanelor varstnice, bolnave sau cu dizabilitati ori a copiilor.

Tot o urgenta reprezinta si decesul unui membru al familiei.

Dupa ce ati terminat de completat declaratia, mai este nevoie sa completati data si sa o semnati pentru a fi valabila.

In cazul in care vreti sa o printati, trebuie sa apasati iconita din dreapta sus, cea cu o imprimanta. Daca doriti sa o transferati pe email sau pe un telefon, apasati iconita cu o sageata in jos, situata langa cea cu imprimanta.

Adeverinta de angajator poate fi completata pentru mai multe zile, iar pentru aceasta este nevoie de reprezentantul legal.

Cum sa completezi declaratia pe proprie raspundere de pe telefon

Declaratie pe proprie raspundere STS
Declaratie pe proprie raspundere STS

Daca nu vrei sa completezi declaratia pe proprie raspundere de la un calculator, trebuie sa stii ca o poti face si de pe telefonul mobil. Bineinteles, poti selecta optiunea de a completa o adeverinta de angajator. Acest lucru se poate face de pe platforma electronica a Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) si trebuie doar sa accesezi aceasta adresa formular.sts.ro. Adeverinta de angajator se completeaza aici: formular.sts.ro/angajator.

Avantajul este ca ai optiunea sa iti salvezi datele, pentru a nu le mai completa de fiecare data cand trebuie sa faci o declaratie pe proprie raspundere. O sa introduci aceleasi data ca la documentul de mai sus, semnezi online folosind degetul pe ecranul telefonului. Autoritatile mentioneaza ca declaratia trebuie sa aiba semnatura olografa, altfel nu va fi valabila.

Mai mult, cei de la STS spun ca datele personale nu vor fi prelucrate, iar acestea vor fi stocate numai pe dispozitivele electronice ale utilizatorilor.

Mare atentie, cei ce nu vor avea declaratia pe propria raspundere la ei atunci cand vor fi opriti de politisti intre orele 23:00 – 05:00, vor fi amendati.

Afla si cum sa schimbi sediul social sau punctul de lucru ale unei firme ori cum sa iti schimbi prenumele sau numele de familie.