Solutie de curatat TV LED. Cum sa stergi ecranul televizorului
Solutie de curatat TV LED. Cum sa stergi ecranul televizorului

Solutie de curatat TV LED. Cum sa stergi ecranul televizorului


Solutie de curatat TV LED. Afla cum sa stergi ecranului televizorului din casa ta, dar si care este cea mai buna metoda de a o face. Ce trebuie sa iei in considerare cand vrei sa cureti petele de pe ecranul TV-ului.

Solutie de curatat TV LED. Ce recomanda producatorii de televizoare?

Solutie de curatat TV LED
Solutie de curatat TV LED

Ei bine, am decis sa vedem ce metode recomanda cei mai mari producatori de televizoare si care sunt pasii pentru a curata un ecran de TV LED. Iata ce am aflat si ce ar trebui sa faci si tu!

Conform celor de la LG, ecranul televizorului LED trebuie curatat cu o carpa uscata fabricata din microfibra, insa mai intai trebuie sa scoti televizorul din priza. Este cea mai sigura cale de a curata un TV LED.

Samsung confirma si ei acest lucru. Mai mult, expertii din companie spun ca televizoarele LED trebuie curatate cu carpa speciala cu care produsul a fost livrat sau cu o carpa moale din microfibra.

Totodata, se va evita pulverizarea apei direct pe ecranul televizorului, pentru ca orice tip de lichid cu care intra in contact poate cauza defectarea acestuia sau un scurtcircuit.

Cum sa cureti un ecran LED
Cum sa cureti un ecran LED

Solutie de curatat TV LED. Sony spune ca televizoarele sale LED se curata cu o carpa inmuiata intr-o solutie de sapun si apa calduta. Carpa trebuie sa fie doar un mic umeda! Si cei de la Sony spun ca nu este bine sa pulverizati apa sau detergent direct pe ecran, pentru ca acesta o sa se scurga si o sa ajunga la componentele exterioare sau internet ale televizorului.

Panasonic ne da cel mai bun sfat de a curata un ecran al unui TV LED. Acestia ne recomanda folosirea unui detergent de vase diluat in apa. Foarte interesant este ca ei recomanda o solutie formata dintr-o parte detergent de vase si de 100 de ori cantitatea de apa. Adica daca folositi 1-2 ml detergent de vase puneti si 100-200 ml de apa.

Mai departe, se inmoaie un pic o carpa de microfibra in acea solutie, se stoarge extrem de bine, iar apoi se sterg petele de pe ecranul televizorului. Dupa aceea, stergeti cu o carpa uscata, fabricata din acelasi material.

Solutie de curatat TV LED. Cel mai important sfat este sa scoti televizorul din priza atunci cand faceti aceste operatiuni! Asa ca, atunci cand cumperi un TV nou, nu uita sa pastrezi si acea carpa cu care este livrat. O sa o folosesti mai tarziu pentru a curata ecranul televizorului.

Cum sa cureti ecranul televizorului de praf sau pete

Televizor sters de praf cu carpa microfibra
Televizor sters de praf cu carpa microfibra

Solutie de curatat TV LED. Este clar ca televizoarele LED sunt scumpe, dar si fragile. De ce sa le strici, corect? Sfatul nostru este sa folosesti carpa cu care a venit televizorul din fabrica sau, in cazul in care acesta nu are, sa folosesti o carpa din microfibra.

Bineinteles, inainte sa il stergi scoate-l neaparat din priza. Daca il stergi de praf, pur si simplu folosesti una din carpele mentionate, care trebuie sa fie uscate. In cazul in care exista pete pe ecranul televizorului, atunci umezeste un pic carpa cu apa si apoi stoarce foarte bine. Nu uita, nu trebuie sa apesi foarte tare pentru ca poti strica ecranul televizorului.

Atunci cand ai copii si acestia si-au pus mainile murdare pe ecranul TV-ului, ar trebui sa iei in considerare metoda explicata de cei de la Panasonic. Adica folosesti 1 parte detergent de vase, iar apoi de 100 de ori cantitatea de apa. Totusi, incepe cu o cantitate mai mica de detergent, pentru ca este posibil ca metoda sa functioneze.

Afla si cum sa iti dezinfectezi in mod corect telefonul si cat de des trebuie sa o faci sau cum sa transferi poze, video sau alte fisiere intre iPhone, MacBook si iPad!