Cum sa iti transformi telefonul vechi intr-o camera de supraveghere
Cum sa iti transformi telefonul vechi intr-o camera de supraveghere

Cum sa iti transformi telefonul vechi intr-o camera de supraveghere


Marea problema cu telefoanele in ziua de astazi este ca producatorii lanseaza prea multe modele noi, asa ca orice smartphone care atinge venerabila varsta de 2 ani ajunge abandonat intr-un sertar sau vandut prietenilor. Totusi, un telefon vechi se poate folosi si in alte scopuri, iar cel mai interesant ni se pare cum sa iti transformi vechiul telefon intr-o camera de supraveghere.

Cu toate ca noi le consideram vechi, majoritatea smartphone-urilor au foarte multi senzori, asa ca in loc sa le arunci sau sa le abandonezi prin sertare, ai putea transforma vechiul telefon intr-o camera de supraveghere cu ajutorul nenumaratelor aplicatii pentru Android sau iOS.

Cum sa transformi un telefon vechi intr-o telecomanda pentru casa

Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria ta casa
Cum sa transformi vechiul smartphone intr-o telecomanda pentru propria ta casa

Pana sa vorbim despre camera de supraveghere, trebuie sa stii ca telefonul tau vechi poate fi folosit drept o telecomanda universala. O aplicatie ca Nest sau Hue te poate ajuta sa controlezi dispozitivele din casa ta.

De asemenea, poti folosi vechiul smartphone pentru a controla un Smart TV, DVD player sau un sistem audio. Un telefon inteligent, chiar daca e vechi, te poate ajuta sa iti transformi casa intr-un smart home.

Totodata, cei care au copii mici, pot folosi vechiul telefon ca u „baby monitor”, adica un dispozitiv cu care poti asculta copiii mici care sunt in alta camera si pot incepe sa planga in orice moment.

Daca iti place sa asculti muzica, poti transforma telefonul intr-un music player. Pe scurt, decat sa mai dai bani pe alte dispozitive, poti folosi vechiul smartphone, iar bateria nu o sa se consume atat de repede.

Cum sa iti transformi vechiul smartphone intr-o camera de supraveghere

Alfred aplicatie camera supraveghere
Alfred aplicatie camera supraveghere

Una dintre cele mai bune aplicatii pentru a-ti transforma vechiul smartphone intr-o camera de supraveghere. Modul de functionare este destul de simplu, aplicatia se instaleaza pe doua telefoane, unul dintre ele este folosit ca si camera de supraveghere, iar celalalt este folosit pentru a controla setarile si pentru a vedea imaginile.

Alfred ofera optiunea de detectare a miscarii, un filtru pentru imaginile cu lumina putina sau posibilitatea ca prietenii tai sa acceseze si ei imaginile camerei de supraveghere.

Totodata, poti folosi aplicatia pe mai multe telefoane care sunt transformate in camere de supraveghere. Versiunea platita ofera si optiunea de a stoca imaginile.

AtHome App
AtHome App

AtHome este o alta aplicatie pentru ca vechiul telefon sa fie transformat intr-o camera de supraveghere. Conform producatorului, aceasta aplicatie ofera mod de noapte, dar si inteligenta artificiala care invata sa deosebeasca oamenii de frunzele care sunt miscate de vant.

O alta optiune se refera la un timelapse a filmarilor pe o perioada de 24 de ore, adica un mod rapid de a viziona ce a filmat camera de supraveghere in 24 de ore. Daca telefonul tau are si senzorii necesari, aplicatia poate inregistra imagini atunci cand detecteaza vibratii.

Manything App
Manything App

Manything este o aplicatie pentru iOS care iti poate transforma un iPhone, iPod Touch sau iPad intr-o camera de supraveghere conectata la reteaua Wi-Fi.

Poti folosi un al doilea dispozitiv iOS pentru a vedea imaginile sau poti accesa versiunea Web pe site-ul companiei. Mai mult, aceasta aplicatie te poate ajuta sa controlezi anumite dispozitive din casa, cum ar fi un bec inteligent. Afla si cum sa activezi Dark Mode pe iPhone!