Cum sa scapi de pir folosind metode 100% naturale
Cum sa scapi de pir folosind metode 100% naturale

Cum sa scapi de pir folosind metode 100% naturale


Cum sa scapi de pir. Ce poti face pentru a combate aceasta buruiana cu o rata de dezvoltare foarte ridicata. O sa iti aratam cele mai bune metode 100% naturale, iar asta inseamna ca legumele din gradina ta nu vor fi contaminate de substante chimice.

Cum sa scapi de pir folosind metode 100% naturale – Cuprins:

De ce cauzeaza pirul probleme?

Pir
Pir

Cum sa scapi de pir. In primul rand, trebuie sa stii ca semintele de pir pot fi aduse de vant, asa ca nu inseamna ca ai facut ceva gresit daca si tu te-ai trezit cu aceasta buruiana in curtea ta.

Odata ajunsa in curte, buruiana se va extinde destul de repede datorita radacinilor puternice, care pot atinge o lungime de pana la 20 cm.

Citeste si: Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind doar metode 100% naturale

Problema apare mai ales primavara, cand pirul este creste atunci cand vine caldura si buruiana absoarbe o cantitate mare de nutrienti din sol, iar acest lucru inseamna ca celelalte plante vor avea dificultati in crestere.

In acelasi timp, pirul secrete acizi si alte fitotoxine, adica otrava pentru alte plante. Drept urmare, pirul reduce cresterea altor plate aflate in vecinatate.

Chiar daca vei folosi erbicide, trebuie sa stii ca radacinile pot face rau altor plante in timp ce se descompun, deoarece secreta fitotoxine.

Cum sa scapi de pir si ce metode naturale poti folosi

Cum sa scapi de pir
Cum sa scapi de pir

Cum sa scapi de pir. Daca vorbim despre o suprafata mica afecatata de pir (Elymus repens), atunci poti folosi un carton umed. Acopera suprafata cu un carton pe care il uzi foarte bine, iar apoi pui un strat de pamant.

Pirul nu o sa aiba suficienta putere pentru a penetra cartonul, asa ca poti cultiva legume pe acel strat de pamant.

Mulcirea solului este iarasi eficienta, asa ca poti folosi paie, frunze uscate, rumegus sau resturi de lemne. Mare atentie! Materialele pe care le folosesti trebuie tocate, nu vrei ca acestea sa contina alte seminte germinabile sau sa aduci alti daunatori in gradina ta.

O solutie naturala este sa plantezi trifoi pitic. Stim ca suna ciudat, insa aceasta planta va duce la eliminarea pirului, deoarece se dezvolta rapid si va inabusi buruienile.

Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita

Mai mult decat atat, trifoiul pitic va mentine si umezeala in sol, ceea ce va favoriza dezvoltarea ramelor, iar asta va fi un lucru benefic pentru ca vor imbunatati calitatea solului. Asadar, o metoda naturala, o poti incerca daca vrei sa inveti cum sa scapi de pir.

Iti recomandam sa ai rabdare, pentru ca abia in al doilea an de la plantare pirul va fi eliminat in proportie de 95%.

Pe langa trifoiul pitic, mai poti plante un amestec de seminte de lolium, ghizdei sau festuca. La fel ca si cu trifoiul, trebuie sa ai rabdare, pentru ca abia in cel de-al doilea an de la plantare pirul va fi eliminat aproape in totalitate.

In cazul in care vorbim despre o suprafata intinsa de pamant, iti recomandam sa cultivi floarea soarelui. Aceasta planta te va ajuta, insa trebuie sa iei in considerare si aratura adanca atunci cand vine toamna, pentru a scoate rizomii la suprafata deorece acestia trebuie distrusi de ger.

Totusi, expertii recomanda ca atunci cand vine primavara sa se faca o trecere cu grapa cu colti, iar la final rizomii sa fie arsi.