Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor si cum previi aparitia acestora
Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor si cum previi aparitia acestora

Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor si cum previi aparitia acestora


Buruienile dintre rosturile pavajelor. Cum sa scapi de buruienile care se dezvolta intre rosturile pavajelor care strica aspectul curtii sau terasei. Afla cum poti sa previi aparitia buruienilor intre pavele.

Cum sa scapi de buruienile din rosturile pavajelor si cum previi aparitia acestora – Cuprins:

Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor

Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor
Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor

Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor. Tot mai multe persoane aleg sa confere un aspect frumos curtilor sau teraselor cu ajutorul pavajelor. Trebuie sa stii ca aspectul frumos vine la pachet cu o problema comuna: aparitia buruienilor.

In cele ce urmeaza, iti vom prezenta ce metode ai la indemana pentru a le  indeparta fara prea multe batai de cap. Este bine sa intervii inainte ca aceste plante sa infloreasca, pentru a micsora posibilitatea de a se inmulti.

Prima metoda la care poti recurge este sa te apuci de smuls. Se potriveste doar acelor spatii care nu sunt foarte mari, pentru a nu pierde prea mult timp. Daca alegi aceasta varianta, cel mai probabil nu vei reusi sa le smulgi cu radacina.

Citeste si: Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind doar metode 100% naturale

Deci, rezultatele sunt doar temporare, procedura fiind necesara sa fie reluata ori de cate ori este nevoie. Ai grija ca atunci cand te apuci de smuls sa-ti protejezi mainile cu manusi speciale de gradinarit si sa te incarci cu rabdare pe masura, pentru ca vei avea nevoie.

Daca smulsul nu-i pe placul tau cand inveti cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor, atunci poate ca este arderea. Pentru aceasta procedura ai nevoie de arzatoare pentru buruieni pe care le poti cumpara din magazinele de bricolaj.

Metoda este eficienta si ecologica, dar nu definitiva. Arderea se produce numai la suprafata, asa ca ierburile nedorite dintre rosturile pavajelor nu sunt distruse decat pe o perioada limitata.

Muschi crescut intre pavaje
Muschi crescut intre pavaje

Poti sa incerci sa scapi de buruieni si stropindu-le cu otet. Pentru rezultate bune, pulverizeaza otetul pe ierburile nedorite intr-o zi insorita, asteapta pana cand se ingalbenesc (circa doua saptamani) si apoi smulge-le. Daca dai de plante cu radacini inca viguroase, este indicat sa le mai stropesti o data.

Buruienile se vor usca si le vei putea smulge usor, asa ca poate fi cea mai buna solutie daca vrei sa stii cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor.

O alta idee pe care ai putea sa o aplici pentru a scapa de buruienile inestetice este sa aplici erbicid pe baza de glifosat. Fata de metodele prezentate pana acum, aceasta este cea mai eficienta pentru ca indepartarea ierburilor se face pe perioada lunga.

Ca sa aplici erbicidul, plantele trebuie sa fie destul de maricele (circa 5 centimetri). Ca sa fie eficienta, substanta se pregateste in proportiile indicate de producator (sunt trecute pe eticheta produsului) si se aplica doar intr-o zi fara ploaie pentru a nu se indeparta erbicidul de pe buruieni inainte de a-si face efectul. Dupa aproximativ doua saptamani de la aplicarea lui, buruienile pot fi indepartate complet.

Buruieni
Buruieni

O alta metoda la care poti apela este si sa aplici sare peste ierburile dintre rosturi. Este indicat sa faci asta doar daca este vorba despre o suprafata mica pentru ca sarea poata ataca aspectul dalelor. Sarea este eficienta daca vrei sa stii cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor.

Muschii si lichenii se pot indeparta cel mai bine cu Antimus sau AlpinChemie. Trebuie sa aplici apoi un sigilant de foarte buna calitate.

Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita

Si solutia cu clor poate veni de hac buruienilor dintre rosturile pavajelor. Combinatia de sare si otet este o alta metoda la indemana pentru a scapa de buruieni.

Daca versi solutia intre placi, iarba nu va mai creste pe parcursul intregului sezon de vara. Atentie, solutia poate dauna calitatii pavelelor, deci este bine sa nu folosesti metoda decat pe spatii foarte restranse.

Pentru eficienta maxima, se aplica cu ajutorul unui pulverizator un amestec de apa si clor in proportie de 50/ 50. Dupa aproximativ o zi acestea ar trebui sa fie uscate. Se verifica daca se smulg usor si daca radacinile sunt inca viguroase, se mai aplica o data solutia. Se mai lasa cateva ore si apoi se vor putea smulge usor

Cum sa previi aparitia buruienilor intre rosturile pavajelor

Buruieni crecute intre pavaje
Buruieni crecute intre pavaje

Cum sa scapi de buruienile dintre rosturile pavajelor si cum sa previi aparitia acestora. Nu exista o curte sau o terasa cu aspect impecabil daca printre rosturile pavajelor se dezvolta buruieni.

Cu putina grija, poti schimba aspectul inestetic si chiar sa previi situatia, luand masuri timpurii impotriva dezvoltarii. Daca vrei sa faci acest lucru, trebuie sa stii ca exista mai multe metode la indemana oricui.

Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind zahar

Prima metoda pe care ai putea sa o aplici este sa nu folosesti nisip intre rosturile pavajelor, ci mortar special. Acesta nu mai permite cresterea ierbii printre rosturi, prin urmare vei scapa de grija buruienilor in urmatorii ani.

O alta metoda de preventie este si sa maturi si sa cureti regulat cu o perie rigida, apa calda si detergent rosturile. Dupa spalare, rosturile se spala cu apa din abundenta.

De asemenea, poti pune si strat geotextil sub pavaj. Acesta va permite solului sa respire, fiind si eficient in combaterea buruienilor, daca este acoperit cu pietris.