Cum sa scapi de buruieni metode naturale
Cum sa scapi de buruieni metode naturale

Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind doar metode 100% naturale


Combaterea buruienilor. Venirea primaverii este privita cu bucurie de cei mai multi dintre noi, insa cei care au gradina la casa stiu ca in aceasta perioada incep sa apara si primele buruieni.

De ce ar fi vine sa eviti produsele chimice pentru a elimina buruienile

Buruieni
Buruieni

Combaterea buruienilor. Pentru indepartarea lor exista pe piata o sumedenie de produse chimice, insa stim cu totii ca nu prea este recomandat sa folosim astfel de produse.

Aceste substante chimice nu fac bine sub nicio forma solului, asa ca cel mai bine este sa ne indreptam atentia catre acele metode alternative pe care le avem la dispozitie pentru a scapa de buruieni!

Citeste si: Cum sa faci mranita si sa folosesti acest ingrasamant in gradina ta

Pana sa vorbim efectiv despre aceste metode, trebuie sa precizam ca iti va fi imposibil sa scapi de buruieni 100%.

De asemenea, mai trebuie sa stiti ca eliminarea buruienilor nu se va face niciodata de pe o zi pe alta, acesta fiind un proces de durata in cele mai multe cazuri.

Trecem la treaba insa si va prezentam cateva solutii naturale care va vor ajuta sa scapati de buruienile din gradina!

Combaterea buruienilor. Cum sa le elimini folosind aceste solutii 100% naturale

Combaterea buruienilor
Combaterea buruienilor

Vorbim despre un amestec care este realizat dintr-un litru de otet, trei linguri de sare si doi litri de apa. Aceasta cantitate de solutie este suficienta pentru o suprafata de pana la 3 metri patrati si poate fi folosita o singura data pe luna.

Citeste si: Germinatia semintelor de legume. Cum sa le testezi inainte de plantare?

Potrivit specialistilor, mai intai trebuie sa scoti buruienile cu tot cu radacina, iar mai apoi sa sapi pamantul.

In locul in care aceste buruieni cresteau trebuie turnat acest amestec despre care aminteam in randurile anterioare.

Totusi, solutia poate fi aplicata si direct pe buruiana. Solutia in cauza este eficienta in special in cazul buruienilor tinere, inainte ca acestea sa faca seminte.

Combaterea buruienilor. In cazul in care vorbim in schimb despre buruienile perene, trebuie sa stii ca solutia va trebui aplicata toamna. In plus, pentru o eficienta si mai mare este recomandat ca solutia sa fie fierbinte.

Combaterea buruienilor cu o solutie pe baza de malai

Malai
Malai

Chiar daca poate parea putin curios la prima vedere, glutenul ce se regaseste in compozitia malaiului este un erbicid natural destul de eficace.

Este recomandat ca mai intai sa sapi terenul pentru a favoriza actiunea glutenului asupra radacinilor buruienilor care iti dau batai de cap.

Apa si sapun

Combaterea buruienilor. Apa si sapun
Apa si sapun

Combaterea buruienilor. Pentru a prepara aceasta solutie vei avea nevoie in primul rand de o bucata de sapun de casa de 100 de grame, care va fi dizolvata intr-un litru de apa.

Atentie, este nevoie de sapun de casa, sapunurile din comert neavand aceleasi proprietati. Pentru o preparare mai rapida a solutiei este indicat sa razuiesti sapunul, dupa care sa il lasi sa stea in apa pentru doua zile.

Citeste si: Cum sa prepari apa de salcie si sa o folosesti la plantele din gradina

Aplicata pe frunzele buruienilor, aceasta solutie nu le va mai permite respirarea, acestea ajungand in cele din urma sa moara.

Este indicat ca stropirea buruienilor sa se faca la amiaza, atunci cand soarele este puternic. In mod normal, buruienile vor muri in cel mult 48 de ore!

Cartonul poate fi si un bun erbicid

Combaterea buruienilor. Cutii de carton
Cutii de carton

Combaterea buruienilor. Vei avea nevoie de un carton obisnuit, insa alege unul ceva mai gros. Trebuie sa sapi mai intai pamantul pana la o adancime de 10 – 15 cm, dupa care sa asezi cartonul.

Apoi, acesta trebuie udat bine, dupa care trebuie acoperit inapoi cu pamant. Evident, soarele si aerul vor usca in cele din urma toate semintele de buruieni.

In plus, acel pamant va fi numai bun pentru plantat legume, buruienile aflate sub carton neputand sa mai ajunga la lumina.

Si nu trebuie sa iti faci griji, radacinile legumelor putand sa strapunga cartonul de sus in jos! Mai mult decat atat, cartonul este un ingrasamant natural care se descompune complet in doi ani!

Mulciul ca erbicid

Combaterea buruienilor. Mulci
Mulci

Combaterea buruienilor. In cele din urma va mai aducem in atentie si mulciul, care poate fi reprezentat de un strat de scoarta, compost, paie, pietris, plastic, muschi de turba sau orice material similar.

Ei bine, acest mulci trebuie raspandit in mod uniform pe suprafata solului.

Mulciul previne cresterea buruienilor, insa are si alte roluri. Spre exemplu, va retine apa in sol, va reduce eroziunea solului si va stabiliza temperatura acestuia.