Cum sa scapi de buruienile din curte. 5 metode eficiente
Cum sa scapi de buruienile din curte. 5 metode eficiente

Cum sa scapi de buruienile din curte. 5 metode eficiente


Cum sa scapi de buruienile din curte. Afla care sunt cele mai eficiente 5 metode pe care le poti folosi si cum ar trebui sa actionezi atunci cand observi aparitia buruienilor. Iata ce trebuie sa stii pentru a avea grija de curtea ta!

Cum sa scapi de buruienile din curte. 5 metode eficiente – Cuprins:

Cum sa scapi de buruienile din curte

Cum sa scapi de buruienile din curte
Cum sa scapi de buruienile din curte

Trebuie sa recunoastem faptul ca buruienile ne pot da mari batai de cap, mai ales atunci cand vrem sa avem grija de curtea noastra si totul sa fie ca la carte. Buruieni precum pirul reprezinta o adevarata problema, asa ca o sa iti spunem cum ar trebui sa procedezi.

In cazul in care vorbim despre o curte cu dimensiuni reduse, cea mai eficienta metoda va fi smulgerea acestor buruieni cu mana. Totusi, ia in considerare faptul ca radacinile trebuie eliminate in totalitate, asa ca foloseste o unealta de gradinarit pentru a le dezgropa. Aceasta metoda este eficienta mai ales in cazul in care nu vrei sa folosesti substante chimice.

O a doua metoda este folosirea unei folii de mulcire. Practic, buruienile nu vor avea acces la lumina soarelui si in acest fel nu vor rasari din pamant. Pe langa faptul ca te va ajuta sa scapi de buruieni, folia de mulcire este eficienta pentru ca mentine si umiditatea in pamant, asa ca in lunile toride de vara plantele tale nu vor suferi atat de mult din cauza secetei. Alternativ, se poate folosi un strat de mulci 100% organic din lemn reciclat.

Mulci din lemn reciclat
Mulci din lemn reciclat

Daca nu vrei sa dai banii pe folia de mulcire poti folosi, pentru suprafetele mai mici, o bucata de carton sau chiar un material textil. Covoarele vechi sunt iarasi o solutie, asa ca le poti utiliza pentru a scapa de buruieni. O alta solutie o reprezinta gazonul artificial, care se integreaza perfect printre florile tale.

Cea de-a treia metoda pe care ti-o recomandam se face primavara si consta in saparea suprafetei de pamant. In acest mod, te asiguri ca elimini buruienile cu tot cu radacini si ca acestea nu se vor mai dezvolta in sezonul cald care urmeaza.

Citeste si: Cum sa folosesti otetul in gradina. La ce este util?

Cu toate ca nu multi o sa apeleze la aceasta metoda, iti spunem ca mai poti folosi focul. Ai citit bine, poti sa indepartezi buruienile folosind un arzator sau o lampa cu gaz, insa mare atentie atunci cand o folosesti pentru a nu te rani.

Daca nu ai timp sa folosesti metodele de mai sus, cea mai simpla ramane folosirea erbucidelor. Totusi, trebuie sa ai grija pentru ca aceste substante chimice pot elimina florile sau plante pe care vrei sa le pastrezi.