Cum sa scapi de buruieni folosind zahar
Cum sa scapi de buruieni folosind zahar

Cum sa scapi de buruieni folosind zahar


Cum sa scapi de buruieni folosind zahar. Afla de ce zaharul te poate ajuta sa combati buruienile din curte si cum ar trebui sa il folosesti pentru a le elimina. Pentru ca este sezonul in care buruienile pot creste necontrolat, este bine sa stii ce sa faci.

Efectele zaharului la plante

Cuburi de zahar
Cuburi de zahar

Cum sa scapi de buruieni folosind zahar. Pentru cei ce nu stiu, zaharul este un aliment care se obtine din sfecla de zahar sau din trestia de zahar. Continutul mare de zaharoza sta la baza zaharului, care ii confera un gust dulce.

Exista doua tipuri de zahar, cel brut este cel care contine si substante naturale ce provin din planta de extractie. Zaharul alb rafinat pe care il gasim in comert este produsul care contine doar zaharoza, iar substantele naturale au fost eliminate printr-un proces chimic.

Citeste si: Cum sa scapi de buruieni folosind apa clocotita

Zaharul nu contine azot, asa ca acest produs va limita cresterea plantelor, in special ale celor care nu sunt adaptate pentru un sol cu un continut scazut in azot. Atunci cand este pus in pamant, zaharul va forta cresterea microorganismelor din sol si acestea vor consuma mai mult azot. Drept urmare, dezvoltarea buruienilor va fi incetinita, deoarece acestea nu vor mai beneficia de azotul din pamant.

Toate plantele se dezvolta in mod corect atunci cand in sol exista nutrienti precum azotul. Acest macronutrient sta la baza dezvoltarii frunzelor si ajuta planta sa creasca si sa isi dezvolte sistemul foliar.

Cum sa scapi de buruieni folosind zahar. De ce este eficient acest tratament?

Cum sa scapi de buruieni folosind zahar
Cum sa scapi de buruieni folosind zahar

Zaharul este un viciu pentru multi dintre noi si il folosim in cafea, prajituri sau pur si simplu mancam dulciurile care ne pun in pericol silueta sau sanatatea. Totusi, studiile arata ca zaharul te poate scapa si de buruieni.

Dupa cum spuneam, zaharul incetineste cresterea plantelor, asa ca acesta poate fi folosit cu succes pentru buruienile din curtea ta. Metoda este destul de simpla, trebuie doar sa aplici zahar pe buruieni sau pe plantele „neinvitate” in gradina.

Citeste si: Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Totusi, ia in considerare faptul ca vorbim despre un ingredient natural, asa ca este o metoda buna daca vrei sa eviti utilizarea erbicidelor. Folosind zaharul pentru a combate buruienile te asiguri ca mentii si solul sanatos.

Cum sa scapi de buruieni folosind zahar. Pentru a elimina buruienile o sa fie nevoie sa presari zahar pe plantele pe care vrei sa le elimini, insa ai grija sa te rezumi la suprafata din jurul plantelor. Insista mai ales la baza acestora. Daca in 1-2 zile acestea nu dau niciun semn de ofilire, mai aplica inca o data zahar.

Cea mai buna perioada in care poti folosi zaharul pentru a combate buruienile este primavara, atunci cand acestea sunt mici. Pentru buruienile mai mari trebuie sa cresti cantitatea de zahar, dar pentru le combate mai avem multe idei pentru tine. Le poti gasi in acest articol.