Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi
Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi


Iarba taiata folosita ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi. Afla cum sa folosesti iarba taiata ca si fertilizatori si de ce este folositoare pentru pomi. Mai mult, dupa ce se va usca, acel strat se va transforma in mulci, ceea ce inseamna ca va proteja pomul fructifer pe timp de vara si va retine umiditatea.

Cum sa folosesti iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi – Cuprins:

Foloseste iarba taiata pentru mulcire

Iarba taiata
Iarba taiata

Iarba taiata folosita ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi. Data viitoare cand tunzi iarba in curte, iti sugeram sa nu o arunci, deoarece este extrem de folositoare. Poti folosi iarba proaspat taiata pentru a mulci pamantul din jurul pomului fructifer.

Acest lucru aduce mai multe beneficii. Primul este ca in jurul pomului nu vor mai creste buruieni, iar al doilea este ca iarba va preveni perderea de apa, asa ca va mentine pamantul umed pentru mai mult timp.

Mulciul din iarba taiata se poate raspandi si pe sol la baza plantelor, pentru a ajuta la mentinerea umiditatii solului, mai ales pe perioada verii. Astfel, plantele vor avea parte de hidratare continua dar vor fi protejate si impotriva buruienilor

Iarba taiata ca ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Iarba taiata ingrasamant natural pomi fructiferi
Iarba taiata ingrasamant natural pomi fructiferi

Pe langa faptul ca poti face mulcirea solului din jurul pomilor fructiferi cu iarba proaspat taiata, ar fi bine sa stii ca aceasta poate fi folosita si ca ingrasamant natural pentru pomi. 25% din nutrientii pe care iarba ii absoarbe din sol, se vor intoarce inapoi in pamant.

Iarba proaspat taiata contine cantitati mari de azot, un macronutrient de care pomii fructiferi au nevoie pentru a creste. Totusi, tine minte sa folosesti aceasta metoda primavara sau toamna tarziu. Poti amesteca iarba cu pamant sau o poti pune la baza trunchiului.

Nu te sfatuim sa pui iarba in timpul verii, deoarece aceasta nu se va usca atat de repede din cauza frunzelor pomului care nu lasa lumina soarelui sa ajunga acolo.

Totodata, este posibil ca iarba sa miroasa urat, din cauza faptului ca se va descompune. Cel mai bine este sa folosesti iarba primavara sau toamna.

Citeste si: Cum sa faci compost din frunze uscate, un ingrasamant 100% ecologic

In acelasi timp, poti amesteca iarba proaspat taiata cu frunze uscate, pentru a crea un compost de calitate, care va aduce un aport de nutrienti la radacinile pomului fructifer.

Iarba taiata mai poate fi folosita si ca un fertilizator lichid. Vei avea nevoie de o galeata de 10 litri pe care o umpli in proportie de 2/3 cu iarba proaspat taiata. Peste aceasta pui apa, iar apoi acoperi galeata si o lasi intr-un loc unde nu ajunge lumina soarelui.

Solutia trebuie amestecata in fiecare zi, iar in aproximativ 1-2 saptamani fertilizatorul va fi gata. Iti recomandam sa folosesti apa de ploaie sau apa de la fantana pentru a il prepara.

Plantele din gradina ta nu vor avea nevoie de mai mult de 250 ml de fertilizator, asa ca nu exagera cu cantitatile. Pentru plantele din ghivece, solutia trebuie diluata pana ce poti vedea prin ea.