Erbicid pentru costrei. Cum sa scapi de buruienile din gradina ta
Erbicid pentru costrei. Cum sa scapi de buruienile din gradina ta

Erbicid pentru costrei. Cum sa scapi de buruienile din gradina ta


Erbicid pentru costrei. Afla cum arata aceasta planta, cum sa scapi de buruienile din gradina ta, dar si care sunt cele mai bune produse pe care le poti utiliza. Ce trebuie sa stii pentru a elimina aceasta planta.

Erbicid pentru costrei. Cum sa scapi de buruienile din gradina ta – Cuprins:

Cum arata costreiul

Sorgum Halpense
Sorgum Halpense

Erbicid pentru costrei. Pentru cei ce nu stiu, costreiul (Sorgum Halpense) este o buruiana des intalnita si afecteaza culturi de cartofi, porumb, sfecla de zahar, floarea soarelui, rapita sau mazare.

Aceasta buruiana se dezvolta foarte bine in zonele cu temperaturi ridicate, iar perioada de germinare este primvaar si vara. Costreiul infloreste vara si toamna, iar vestea proasta este ca se inmulteste extrem de repede.

Planta se poate inmulti prin seminte sau prin rizomi. Din cauza faptului ca o planta poate genera pana la 6000 de seminte. Vestea proasta este ca aceste seminte pot rezista in sol intre 5 si 7 ani, asa ca pot reprezenta o problema pe termen lung.

Totodata, costreiul se poate dezvolta pe toate tipurile de sol si lipsa apei nu reprezinta o problema. Lasata netratata, aceasta buruiana se poate raspandi rapid pe suprafete foarte mari, asa ca trebuie neaparat sa folosesti un erbicid pentru costrei, daca nu vrei ca aceasta planta sa iti afecteze productia de legume sau cereale.

In cazul in care nu stiai, costreiul poate inhiba dezvoltarea plantelor de cultura si va extrage din sol substantele nutritive, dar si apa. Tocmai de aceea, culturile vor fi afectate serios.

Mai mult, costreiul poate avea o inaltime de pana la 2 metri si va umbri plantele de cultura. Drept urmare, lumina soarelui nu va mai ajunge la acestea si dezvoltarea le va fi afectata.

Costreiul este o planta cu frunze lungi si netede, a caror nervura are o culoare mai deschisa. Este destul de usor sa recunosti aceasta buruiana deoarece florile sunt sub forma unor spicuri ce au o lungime de 20 cm, cu perisori scurti care au o culoare rosie.

La final, iti mai spunem ca radacinile costreiului pot atinge o lungime de pana la 2 metri. Tocmai de aceea, buruiana se poate dezvolta vara probleme si in zonele aride, unde exista cantitati mai mici de apa.

Erbicid pentru costrei. Cum sa combati aceasta buruiana

Erbicid pentru costrei
Erbicid pentru costrei

Inainte de a iti explica ce erbicid sa folosesti pentru costrei, ar trebui sa stii ca preventia este primul pas pe care sa il faci. Tocmai de aceea, ar trebui sa acorzi o importanta deosebita si la rotatia culturilor, pentru a combate biologic buruienile.

Al doilea pas pe care sa il faci va fi sa combati mecanic costreiul. Asta include smulgerea buruienilor din pamant, dar si aratul.

Desigur, tratamentele chimice raman cele mai eficiente, dar trebuie sa stii ca acestea se administreaza in diverse stadii de dezvoltare, inainte de rasarire si in perioada postemergenta.

Primul erbicid pe care ti-l recomandam sa il folosesti pentru combaterea costreiului este Frontier Forte, de la Bayer. Expertii ne sfatuiesc sa folosim acest produs pentru culturile de cartof, porumb, soia, floarea soarelui sau sfecla de zahar. Totusi, erbicidul nu se aplica pe terenurile cu aratura de primavara si in anii ploiosi poate fi aplicat la 2-3 zile dupa ce ai facut semanarea.

Citeste si: Cum sa scapi de mohor. Metode 100% naturale

Un alt erbicid pentru costrei pe care il poti folosi este Stratos Ultra. Acesta se aplica atunci cand costreiul are 3-4 frunze si primele semne se vor observa la cateva zile dupa aplicare. Este eficient pentru culturile de floarea soarelui, pomi fructiferi, capsuni, tomate, rapita sau fasole de camp.

Rekord Max este un pachet de erbicidare propus de cei de la Bayer si are un spectru larg de combatere. Se poate aplica din stadiul de 1-3 frunze.

O ultima solutie recomandata de specialistii de la Bayer este Wing P, un erbicid eficient un combaterea buruienilor monocotiledonate anuale, dar si a unor specii de buruieni dicotiledonate anuale din samanta.