Cum sa te angajezi curier la DHL si de ce pregatire ai nevoie
Cum sa te angajezi curier la DHL si de ce pregatire ai nevoie

Cum sa te angajezi curier la DHL si de ce pregatire ai nevoie


Daca iti cauti un loc de munca si te-ai gandit la DHL, o sa iti spunem de ce pregatire ai nevoie si ce trebuie sa mai stii despre aceasta companie. Iata cum poti sa te angajezi curier la DHL si sa lucrezi pentru una dintre cele mai mari companii.

Cum sa te angajezi curier la DHL si de ce pregatire ai nevoie – Cuprins:

Ce este DHL si de la ce vine numele companiei?

Compania DHL a fost fondata in Statele Unite ale Americii in anul 1969, de Adrian Dalsey, Larry Hillblom si Robert Lynn. De aici vine si numele companiei DHL (Dalsey, Hillblom si Lynn). Larry Hillblom lucra ca si curier in anii 1960, la compania de asigurari Michael’s, Poe & Associates (MPA).

Hillblom a inceput sa ofere servicii de curierat si obisnuia sa cumpere bilete de avion intre Oakland si Los Angeles, pentru a livra pachetele. Acesta cumpara ultimul bilet de avion disponibil in acea zi si se intorcea a doua zi dis-de-dimineata, cu primul zbor. Facea acest lucru timp de 5 zile pe saptamana.

Larry Hillblom s-a asocitat cu agentul de vanzari de la MPA, Adrian Dasley, iar acestia au dezvoltat un concept pentru livrari rapide si la alte companii. Au inceput cu zboruri intre Honolulu si Los Angeles, pentru a transporta documente pentru primul lor client, Seatrain Lines.

Asa a luat nastere una dintre cele mai mari companii de curierat. Dezvoltarea companiei s-a facut extrem de rapid, iar in anul 1998, Deutsche Post adica Posta Germana, a inceput sa cumpere actiuni la DHL. Pana in anul 2001, Deutsche Post avea deja un procent prin care a dobandit controlul asupra companiei. La sfarsitul anului 2002, Deutsche Post cumparase toate actiunile la DHL si serviciul de curierat a fost absorbit in cadrul diviziei Express.

Ce responsabilitati are un curier DHL si de ce pregatire ai nevoie

Bineinteles, pentru a te angaja curier la DHL exista anumite cerinta, asa ca nu oricine poate aplica pentru un post la compania de curierat.

Ce responsabilitati ai daca te angajezi ca si curier la DHL:

 • Daca o sa te angajezi la DHL ca si curier, trebuie sa stii ca este nevoie sa asiguri un serviciu excelent clientilor si sa livrezi coletele in mod eficient
 • Sa oferi informatiile solicitate de clienti cu privire la serviciile DHL
 • Trebuie sa incasezi bani cash de la clienti si sa mentii cu acuratete evidenta monetara
 • Sa raportezi catre dispecer orice detalii legate de partidele de marfuri si sa respecti termenele limite conform standardelor DHL

Cerintele pentru un post de curier la DHL:

 • Candidatii trebuie sa detina un permis de conducere categoria B si minimum 2 ani experiente (obligatoriu)
 • Studii medii finalizate (liceu)
 • Abilitati de comunicare
 • Orientare catre client
 • Capacitate de lucru sub presiunea timpului
 • Candidatii trebuie sa fie persoane dinamice si motivate
 • Cunostinte limba engleza, la nivel conversational

Daca vrei sa vezi si alte locuri de munca disponibile la DHL Romania, tot ce trebuie sa faci este sa accesezi site-ul companiei si sa selectezi sectiunea unde sunt afisate locuri la nivel global, adica dpdhl.jobs.

De asemenea, te-ar mai putea interesa cum sa accesezi fonduri europene sau cum sa faci un regulament de ordine interioara.