Cum sa alegi o firma de curierat. Acestea sunt cele mai ieftine 5 firme de curierat
Cum sa alegi o firma de curierat. Acestea sunt cele mai ieftine 5 firme de curierat

Cum sa alegi o firma de curierat. Acestea sunt cele mai ieftine 5 firme de curierat


Daca vrei sa trimiti un colet printr-o firma de curierat si nu stii cum sa o alegi, ar fi cazul sa stii care costa mai putin. Acestea sunt cele mai ieftine 5 firme de curierat pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand trimiti un pachet.

Cum sa alegi o firma de curierat. Acestea sunt cele mai ieftine 5 firme de curierat – Cuprins:

Cum sa trimiti un colet printr-o firma de curierat?

Mai intai, trebuie sa iti explicam tot procesul pe care trebuie sa il parcurgi atunci cand trimiti un colet printr-o firma de curierat. Este necesar sa stii, pentru ca acesta este modul in care vei trimite si tu.

Primul pas este sa faci o comanda telefonic sau pe site. Curierul se va deplasa la adresa ta, va ridica si va scana coletul pentru a fi introdus in sistem. Bineinteles, pachetul tau va trebui sa aiba eticheta de transport (AWB), care contine un cod unic de identificare ce contine date despre destinatar, expeditor, despre cine plateste si instructiunile privind serviciile aditionale.

Dupa ce a fost preluat de curier, pachetul tau va ajunge la hub-ul de expeditie, adica la punctul de colectare a plicurilor si coletelor, unde va fi scanat din nou.

Ulterior, coletul va fi incarcat in masina de traseu si noaptea porneste la drum. In functie de locul unde il trimiti, pachetul tau va fi descarcat dintr-o masina de traseu si incarcat in alta, in cateva orase din tara.

In hub-ul de destinatie, pachetul este descarcat si scanat din nou. Pe urma, va fi preluat si scanat de curierul destinatar. Inainte de a livra coletul, se va trimite o alerta SMS catre client, care va fi informat ca livrarea se va face in acea zi, intr-un anume interval orar.

Afla si cum sa te angajezi curier la DHL si de ce pregatire ai nevoie!

Cum sa alegi cea mai ieftina firma de curierat, iata cele mai bune 5 companii

Atunci cand trimiti un colet printr-o firma de curierat, va trebui sa alegi daca trimiti un plic sau o cutie. In functie de aceasta alegere, pretul va fi mai mic pentru plic si un pic mai mare cand trimiti o cutie.

Am ales sa simulam o trimitere a unui plic, de la Bucuresti la Constanta. Iata ce tarife au firmele de curierat, cat costa sa trimiti un plic si care sunt cele mai ieftine optiuni:

  • 11.66 lei – DragonStar National – livrare in 1-3 zile
  • 12.04 lei – Nemo Express – livrare in 1-3 zile
  • 12.97 lei – Sameday – livrare in 1-3 zile
  • 13.45 lei – Urgent Cargus – livrare in 1-3 zile
  • 17.23 lei – TNT Domestic Express – livrare in 1-2 zile

Pentru aceeasi distanta, am ales o simulare de trimitere a unei cutii cu o greutate de 3 kg. Iata care sunt tarifele firmelor de curierat, cat costa sa trimiti o cutie de 3 kg si care sunt cele mai ieftine optiuni:

  • 14.89 lei – Nemo Express – livrare in 1-3 zile
  • 15.99 lei – Dragon Star – livrare in 1-3 zile
  • 16.01 lei – Urgent Cargus – livrare in 1-3 zile
  • 16.16 lei – Sameday – livrare in 1-3 zile
  • 20.34 lei – TNT Domestic Express – livrare in 1-2 zile

Mai trebuie sa stii ca atunci cand faci comanda pentru un transport prin curier, tipareste eticheta de transport (AWB) si lipeste-o pe colet. Pentru unele firme este obligatoriu acest lucru, iar unii curieri refuza sa ridice coletul daca aceasta nu e lipita pe pachet.

Afla si cum sa vinzi pe Amazon direct de pe propriul laptop!