Cum sa cresti productia de oua la gaini. Ce trebuie sa incluzi in dieta acestora
Cum sa cresti productia de oua la gaini. Ce trebuie sa incluzi in dieta acestora

Cum sa cresti productia de oua la gaini. Ce trebuie sa incluzi in dieta acestora


Cum sa cresti productia de oua la gaini. Afla ce ar trebui sa incluzi in dieta pasarilor pentru ca acestea sa dea mai multe oua. Care este ingredientul secret pe care sa il utilizezi si ce beneficii mai ofera acesta.

Cum sa cresti productia de oua la gaini. Ce trebuie sa incluzi in dieta acestora – Cuprins:

Cu ce trebuie sa hranesti gainile

Productia de oua la gaini
Productia de oua la gaini

In cazul in care nu stiai, pentru a mari productia de oua, pasarile din curtea ta trebuie sa le dai drojdie. Pe langa faptul ca vei creste productia de oua, drojdia ajuta si la imunitatea pasarilor, dar in acelasi timp vor creste si in greutate.

Drojdia contine proteine, acizi grasi, dar si o multime de alte elemente hranitoare si necesare pentru ca pasarile sa se dezvolte in mod corect. Pe langa asta, drojdia ajuta pasarile sa faca oua cu coaja mai tare, ceea ce inseamna ca vor beneficia si de un aport de calciu.

Totusi, trebuie sa stii exact ce cantitate sa le administrezi gainilor pentru ca daca le dai prea multa risti sa le provoci diaree, inflamatii ale incheieturilor sau pot aparea semne de canibalism.

Conform expertilor, gainile trebuie sa primeasca drojdie furajera si nu trebuie sa depaseasca 6% din dieta acestora. In cazul in care ai depasit totalul de drojdie recomandata si vezi unele din semnele mentionate mai sus va trebui sa reduci la jumatate cantitatea administrata si daca simptomele nu au disparut, ar trebui sa elimini in totalitate drojdia din dieta pasarilor.

Cum sa maresti productia de oua la gaini

Hrana pentru gaini
Hrana pentru gaini

Acum ca stii care este ingredientul secret pentru a mari productia de oua la gaini, trebuie sa stii si cum sa integrezi drojdia in hrana acestora.

In primul rand, o sa ai nevoie de un amestec furajer, adica tarate, cereale sau deseuri de cereale ori nutret amestecat. Mai departe, o sa ai nevoie de un recipient emailat in care sa pui nutretul sau unul din lemn.

O prima metoda de a folosi drojdia pentru a creste productia de oua la gaini este amesteci 10 g de drojdie uscata impreuna cu 500 ml de apa calduta. Dupa ce drojdia s-a dizolvat, toarna amestecul peste 0.5 kg de cereale si lasa totul sa creasca timp de 6 ore.

Dupa ce au trecut cele 6 ore, amesteca foarte bine, iar apoi mai adauga 0.5 kg de cereala si inca un litru de apa. Amesteca totul foarte bine si lasa pana a doua zi. Dupa asta, hrana se poate administra gainilor.

Drojdie furajera pentru gaini
Drojdie furajera pentru gaini

O alta reteta pentru a creste productia de oua la gaini este un pic mai complicata si recomandata pentru o cantitate mai mare de hrana. Este recomandata sa folosesti un kilogram de drodjie pentru 15-20 kg de hrana, asadar o sa ai nevoie de un recipient mai mare pentru a putea amesteca totul cum trebuie.

Toarna drojdia dizolvata peste mancarea pasarilor, iar apoi se va amesteca foarte bine cu restul de hrana. Pe urma, va trebui sa mai adaugi cate 1.5 litri de apa la fiecare kilogram de amestec.

Citeste si: Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi

Urmatorul pas va fi sa amesteci totul la 2 ore, iar temperatura unde ai depozitat recipientul cu hrana gainilor nu trebuie sa depaseasca 25 grade Celsius.

Dupa ce ai amestecat de 3 ori amestecul, adica dupa ce au trecut 6 ore, poti adauga niste furaje uscate pana ce vei obtine un fel de piure care se sfarama, asemanator cu nada pentru pesti.

Acum ca stii cum sa prepari hrana pentru a creste productia de oua la gaini, ar trebui sa stii si care sunt cele mai bune perioade pentru a o administra pasarilor. Ei bine, cele mai bune perioade sunt primavara, toamna dupa ce gainile au naparlit, dar si intr-o perioada in care productia de oua a scazut.