Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi
Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi

Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi


Tratament pentru gaini care mananca oua. Afla cum sa procedezi daca si pasarile tale mananca oua, de ce se intampla asta, dar si ce trebuie sa faci pentru a le opri acest obicei.

Tratament pentru gaini care mananca oua. Cum sa procedezi – Cuprins:

Gainile mananca oua. De ce se intampla asta?

Gainile mananca oua
Gainile mananca oua

Inainte de toate, trebuie sa mentionam faptul ca inmultirea gainilor se face cu ajutorul oualor. Practic, pasarile nu au voie sa isi manance ouale. Tocmai de aceea, trebuie sa stii cum sa aplici un tratament pentru gaini care mananca oua.

Asadar, daca gainile mananca oua asta inseamna ca exista un dezechilibru in comportamentul acestor pasari. Tocmai de aceea, trebuie sa te asiguri ca pasarile din curtea ta sunt sanatoase. 

Bineinteles, se poate intampla ca pasarile sa sparga din greseala un ou, iar apoi sa il manance. Datorita faptului ca i-a placut continutul oului, gaina ajunge sa manance oua din ce in ce mai des si acest obicei poate fi destul de greu de stopat daca nu se iau masuri rapide.

Dupa cum spuneam poate exista si un dezechilibru in alimentatia gainilor, iar asta face pasarile sa isi manance ouale. In acest caz, cauzele ar putea fi deficientele nutritionale, dar si insuficienta hranei. 

Mai mult, o alta problema ar putea fi legata de cuibarele unde pasarile isi depun ouale.

Tratament pentru gaini care mananca oua

Tratament pentru gaini care mananca oua
Tratament pentru gaini care mananca oua

Acum ca stii care sunt cauzele, ar trebui sa stii si ce tratament sa aplici pentru acele gaini care mananca oua. Nu de alta, dar asta poate afecta productia de oua ale pasarilor din curtea ta.

In primul rand, trebuie sa te asiguri ca pasarile beneficiaza de necesarul de proteine de care au nevoie. Drept urmare, furajele trebuie sa contina undeva la 15% proteine si ar trebui suplimentat cu srot de floarea soarelui sau de soia.

Este important de mentionat faptul ca o gaina ouatoare are nevoie de aproximativ 130-165 g de furaj combinat. Desigur, cifrele pot sa difere in functie de rasa pasarilor.

Se mai poate intampla ca gainile sa faca oua cu coaja moale. In acest caz, este posibil ca pasarile sa aiba un deficit de calciu, asa ca ar trebui sa le pui in mancare faina de calcar sau un supliment de calciu.

Pentru a stopa obiceiul gainilor de a isi manca ouale, va trebui sa elimini orice urma de coji din cuibar sau din locul in care gaina a spart oul. Sub nicio forma nu trebuie sa lasi ouale in cuibar!

Citeste si: Cum sa tratezi raceala la gaini si ce tratament sa aplici

Tratament pentru gaini care mananca oua. De asemenea, pasarile au nevoie de spatiu suficient pentru a se oua. Asadar, daca ai multe pasari in curte, asigura-te ca le oferi pasarilor destule cuibare, care sa fie ferite de lumina puternica si in care sa se gaseasca paie sau o suprafata moale pentru ca ouale sa nu se sparga.

O solutie poate fi sa faci cuibare inclinate, deoarece ouale nu vor ramane la vedere si se vor rostogoli intr-o plasa speciala de unde le vei putea colecta fara probleme.

Si daca tot am vorbit de colectat, asigura-te ca strangi ouale cu regularitate, astfel incat pasarile sa nu fie tentate sa le manance. Nu trebuie sa lasi ouale mai mult de o zi in cuibar, asa ca este recomandat sa faci vizite regulate chiar si de cateva ori pe zi.

Daca gainile au prins obiceiul sa manance oua, atunci le poti pacali cu un ou de plastic. Acestea nu vor reusi sa il sparga cu ciocul, asa ca se vor lasa pagubase.

O alta solutie va fi sa umpli un ou cu mustar, folosind o seringa. Gainile urasc mustarul, asa ca atunci cand vor incerca sa il manance vor avea o surpriza.