Otet in apa la gaini. Cum sa il administrezi si la ce foloseste
Otet in apa la gaini. Cum sa il administrezi si la ce foloseste

Otet in apa la gaini. Cum sa il administrezi si la ce foloseste


Otet in apa la gaini. Afla cum sa il administrezi pasarilor din curtea ta, dar mai ales ce beneficii ofera asupra inaripatelor. Ce trebuie sa stii si cand ar trebui sa il folosesti pentru gaini.

De ce este folositor otetul de mere in apa de la gaini

Otet de mere
Otet de mere

In cazul in care nu stiai, otetul este foarte bun pentru gainile si puii din curtea ta, insa nu orice otet trebuie utilizat ci doar otetul de mere. Acesta imbunatateste sanatatea pasarilor, insa trebuie folosit cu atentie.

Practic, otetul de mere actioneaza ca un antibiotic natural si este bogat in vitamine si minerale, care ajuta sistemul imunitar al pasarilor.

De asemenea, daca pui otet in apa de la gaini, puii de carne vor lua in greutate mai repede si vor creste intr-un timp mai scurt. Bineinteles, nu trebuie sa administrezi direct otet de mere gainilor, ci dupa formula pe care ti-o vom detalia mai jos.

Mare atentie! Daca o sa folosesti prea mult otet de mere pentru gaini este posibil sa le provoci pasarilor arsuri. Asadar, trebuie neaparat sa masori cantitatea de otet pe care vrei sa le-o administrezi gainilor sau puilor din curtea ta.

Otet in apa la gaini. Cum sa il administrezi si ce cantitate folosesti

Otet in apa la gaini
Otet in apa la gaini

Inainte sa iti spunem cum sa folosesti otet de mere in apa de la gaini, ar trebui sa mai stii si in ce perioada se administreaza pasarilor din curtea ta.

Ei bine, le poti pune otet in apa atunci cand temperaturile sunt foarte ridicate, atunci cand le muti intr-un cotet nou sau dupa ce ai cumparat gaini noi pe care le-ai bagat impreuna cu cele pe care le aveai deja.

De asemenea, mai poti pune otet in apa si dupa ce a avut loc un atac al unui animal salbatic (vulpe, dihor, etc). Totodata, este indicat sa folosesti otetul si atunci cand a cazut prima zapada, pentru a te asigura ca sistemul imunitar al gainilor le va proteja impotriva posibilelor boli ce pot aparea.

Citeste si: Cum sa tratezi raceala la gaini si ce tratament sa aplici

Expertii ne sfatuiesc sa nu punem mai mult de 2% otet in raport cu cantitatea de apa. Asadar, nu va trebui sa folosesti mai mult de 20 ml de otet de mere la un litru de apa, iar asta in conditiile in care gainile sunt stresate.

Daca vrei sa folosesti otetul de mere in apa de la gaini doar pentru intretinere, este de ajuns sa folosesti 10 ml de otet la un litru de apa, timp de 3-5 zile in fiecare luna.

Mare atentie! Otetul de mere trebuie pus doar intr-un vas de ceramica sau de plastic, niciodata intr-un vas de metal pentru ca este coroziv.

Pe langa gaini, otetul de mere mai paote fi administrat si curcilor. Daca iti plac porumbeii, afla ca le poti pune otet in apa pentru a tine la distanta bacterii precum Salmonella sau tricomonoza. Pe langa asta, otetul de mere face penajul mai stralucitor.