Reteta supa crema de praz. Cum sa o prepari la tine acasa, de ce ingrediente ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru ca aceasta sa iasa cremoasa. Iata ce trebuie sa stii si tu daca vrei sa o pregatesti!
- 1 kg praz
- 450 g cartofi
- 1 radacina de pastarnac
- 200 ml smantana pentru gatit
- 50 g unt
- 2 l supa de legume sau apa fierbinte
- 1 lingura de ulei
- sare
- piper negru proaspat macinat
Reteta supa crema de praz. Cum sa o prepari
In cazul in care vrei sa faci ceva repede de mancare si nu stii ce sa mai pregatesti, supa crema de praz este reteta ideala. Se prepara extrem de usor si rapid, asa ca o sa fie gata numaidecat.
Primul, lucru cu care trebuie sa incepi va fi sa cureti cartofii de coaja, iar apoi sa ii speli foarte bine. Dupa aceea, curata si radacina de pastarnac, iar apoi pune-o deoparte pentru ca te vei ocupa de praz.
Ei bine, prazul se spala foarte bine sub jet de apa rece, deoarece este posibil sa mai gasesti urme de pamant printre frunze. Cel mai usor este sa tai prazul pe jumatate, iar apoi sa lasi apa sa curga printre frunze.
Legumele trebuie taiate cat mai marunt, pentru ca pe urma vor merge in oala. Taie si cartofii in cuburi, insa nu foarte mari pentru a putea fierbe mai repede.
Pentru prepararea supei o sa ai nevoie de o oala incapatoare. Primul pas cu care incepi este sa pui oala pe foc si apoi sa pui untul la topit, dar si o lingura de ulei de masline.
Dupa ce untul s-a topit, pune radacina de pastarnac si un praf de sare, iar apoi amesteca totul timp de 5 minute. Urmatorul ingredient pe care il pui va fi prazul tocat marunt, peste care mai pui si putina sare si piper negru proaspat macinat.
Dupa alte 5 minute, vei pune cartofii si apoi 2 litri de supa de legume sau apa fierbinte, la alegere. Bineinteles, trebuie sa iti spunem ca supa crema de praz va iesi mai gustoasa daca vei folosi supa de legume.
Supa va fierbe timp de 30 de minute, insa va trebui sa testezi cartofii sa vezi daca s-au fiert cum trebuie. Asadar, daca ai taiat cartofii in bucati mai mari, este posibil ca acestia sa aiba nevoie de un timp de fierbere mai lung.
Citeste si: Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti
Atunci cand totul a fiert, adauga smantana pentru gatit si amesteca foarte bine. Supa mai trebuie sa stea pe foc timp de 1-2 minute, dupa care o vei putea transforma intr-o crema delicioasa.
Pentru ca totul sa devina supa crema de praz, o sa ai nevoie de un mixer vertical sau de un robot de bucatarie. Cea mai usoara metoda ramane mixerul vertical, insa poti folosi ce ai la indemana.
Reteta este gata numai decat, iar pentru servire mai poti pregati o portie de crutoane. Ai nevoie de un pic de ulei de masline si 2-3 felii de paine.