Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti
Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti

Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti


Supa crema de rosii. Afla cum sa o prepari la tine acasa, ce reteta sa folosesti, care sunt ingredientele de care ai nevoie, dar si ce pasi trebuie sa urmezi pentru a obtine un gust delicios. Iata ce trebuie sa stii!

Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti – Cuprins:
Supa crema de rosii. Cum sa o faci si ce reteta sa folosesti
 
Timp de preparare
Timp de gatire
Timp total
 
Autor:
Bucatarie: Internationala
Portii: 5-6
Ingrediente
Ingredinte supa de rosii
  • 1 kg rosii
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 ceapa
  • 5-6 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet balsamic (optional)
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • busuioc proaspat sau uscat

Reteta supa crema de rosii. Cum sa o prepari

Supa crema de rosii
Supa crema de rosii

Reteta de supa crema de rosii nu este foarte grea, asa ca poate fi preparata fara probleme chiar si de cei care nu sunt experti in bucatarie. Asadar, sa trecem la treaba!

Primul pas cu care vei incepe aceasta reteta va fi sa coci rosiile la cuptor. Secretul este sa le coci impreuna cu ceapa si usturoiul pentru a obtine un gust si mai bun.

Pentru asta, va trebui sa tai rosiile pe jumatate, sa le scoti cotorul si sa le pui cu partea taiata intr-o tava. Urmatorul pas va fi sa tai si ceapa, iar apoi sa pui feliile printre bucatile de rosii. La final, pune si cateii de usturoi printre rosii si ceapa.

Dupa aceea, pune sare dupa gust, piper negru proaspat macinat, dar si frunze de busuioc sau busuioc uscat. Optional, adauga si putin otet balsamic. Totul se stropeste cu ulei de masline, iar apoi se amesteca pentru a combina aromele tuturor ingredientelor.

Cuptorul se preincinge la temperatura de 200 grade Celsius, iar apoi rosiile se coc timp de 30 de minute. Dupa ce ai scos tava, lasa rosiile sa se raceasca un pic pentru a le putea inlatura coaja.

Rosii coapte
Rosii coapte

Toate ingredientele pe care le-ai copt (inclusiv sucul acestora adunat in tava) vor merge intr-o cratita mai mare si folosind un mixer vertical totul se transforma intr-o supa crema de rosii. In cazul in care nu ai un mixer vertical poti folosi si un robot de bucatarie.

Citeste si: Cum sa faci supa crema de spanac. Reteta si mod de preparare

Dupa ce ai maruntit toate ingredientele, se adauga si smantana pentru gatit. Amesteca foarte bine pana ce compozitia se omogenizeaza si reteta este gata.

Bineinteles, aceasta merge foarte bine cu o portie de crutoane. Pentru a le prepara ai nevoie de 2-3 felii de paine. Inlatura coaja si pe urma taie-le in bucatele, dupa care folosind putin ulei de masline le tragi la tigaie pana ce acestea devin aurii.

Pe deasupra crutoanelor poti pune si un pic de ierburi aromatice si sare. Totodata, inainte de a servi supa poti pune pe deasupra si putina smantana pentru gatit.