Facebook iti poate vedea intreaga ta activitate Web. Iata cum sa opresti acest lucru
Facebook iti poate vedea intreaga ta activitate Web. Iata cum sa opresti acest lucru

Facebook iti poate vedea intreaga ta activitate Web. Iata cum sa opresti acest lucru


Nu e un secret ca alte site-uri iti urmaresc activitatea Web, adica ce faci tu exact pe internet atunci cand esti la PC, laptop, pe tableta sau pe telefon. Este si cazul Facebook, pentru ca iti poate vedea intreaga ta activitate Web. Vestea buna este ca poti actiona, asa ca iti explicam cum sa opresti acest lucru!

Facebook iti poate vedea intreaga ta activitate Web. Iata cum sa opresti acest lucru – Cuprins:

Cum sa stergi datele pe care pe care Facebook le are despre tine

Vorbim despre datele sub forma de poze, postari, like-uri, etc. pe care Facebook le stocheaza. Nu credem ca o sa ai rabdare sa stergi totul, pas cu pas, pe wall-ul tau. Daca esti un utilizator activ, cu siguranta o sa pierzi mult timp facand asta.

Solutia cea mai simpla este sa este sa accesezi meniul Settings din cadrul Facebook si sa te alegi „Your Facebook Information”. Aceasta sectiune iti permite sa descarci informatiile pe care reteaua de socializare le are despre tine sau le poti accesa in sectiunea „Access Your Information”, pentru a le vedea pe categorii, adica postari, video sau poze.

Daca ai gasit datele pe care le vrei sterse, apesi pe iconita care arata ca un creion si selectezi optiunea de stergere. Astfel, poti sterge orice postare, poza, video sau comentarii lasate la pozele prietenilor tai.

Cum poti sa opresti Facebook sa iti vada intreaga ta activitate pe internet

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a promis demult o solutie care va permite utilizatorilor sa vada cum monitorizeaza reteaua de socializare activitatea lor pe internet. Asta inseamna ca Facebook detine date despre peste 2.4 miliarde de utilizatori. Solutia se numeste Off-Facebook Activity si te poate ajuta sa opresti reteaua de socializare sa iti vada intreaga ta activitate web.

Cum poti sa opresti Facebook sa iti vada intreaga ta activitate pe internet
Cum poti sa opresti Facebook sa iti vada intreaga ta activitate pe internet

Iata cum sa accesezi Off-Facebook Activity pe telefonul tau:

  • Acceseaza sectiunea Settings & Privacy > Settings > Your Facebook Information > Off-Facebook Activity
  • Dupa ce ai selectat optiunea „Off-Facebook Activity” vei vedea toate site-urile care folosesc datele tale

Dupa cum vezi, cand accesezi Off-Facebook Activity, ai optiunea de a sterge toate datele pe care reteaua de socializare le are despre tine. De asemenea, poti selecta ce companii pot avea acces la activitatea ta si acest lucru va opri afisarea reclamelor de la respectivele site-uri.

Atunci cand selectezi optiunea de a sterge toate datele despre activitatea ta pe internet, Facebook nu va mai stii ce site-uri ai vizitat sau ce ai cautat, asa ca nu vei mai vedea acele reclame targetate care te urmaresc dupa ce ai cautat un produs.

Totodata, mai poti accesa sectiunea Settings > Ad Preferences. Sub Advertisers and Businesses, poti vedea ce companii au folosit datele de la Facebook pentru a iti afisa reclame. Daca selectezi „Don’t Allow”, nu vei mai vedea aceste reclame.

Poti sa mai accesezi „Ad Settings”, pentru a opri reclamele care folosesc activitatea pentru reclamele Facebook. Totusi, daca faci acest lucru, nu va sterge toate datele si o sa vezi in continuare acelasi numar de reclame ca si inainte.

Afla si cum sa accesezi harta secreta pe care o tine ascunsa iPhone-ul tau cu toate miscarile facute in ultimele luni.