Cum sa iti dai seama daca cineva iti acceseaza contul de Facebook sau Messenger
Cum sa iti dai seama daca cineva iti acceseaza contul de Facebook sau Messenger

Cum sa iti dai seama daca cineva are acces la contul tau de Facebook sau Messenger


Trebuie sa recunoastem faptul ca Facebook este cea mai populara retea de social media, asa ca nu e de mirare numarul mare de informatii pe care utilizatorii pe posteaza. Totodata, multe persoane folosesc si Facebook Messenger, in locul unor aplicatii ca WhatsApp. Iata cum sa iti dai seama daca cineva are acces la contul tau de Facebook sau de Messenger.

Cum sa iti dai seama daca cineva are acces la contul tau de Facebook sau Messenger – Cuprins:

Cand a aparut Facebook?

Facebook
Facebook

Daca inca nu stiai, iti spunem ca Mark Zuckerberg a construit un website ce se numea „Facemash” in anul 2003, atunci cand studia la Universitatea Harvard. Platforma era comparabila cu „Hot or Not” si folosea cate doua poze ale studentilor de la universitate, iar utilizatorii erau rugati sa aleaga cea mai „hot” persoana.

Facemash a atras peste 450 de vizitatori si 22.000 de afisari in primele patru ore de la lansare, dar a fost inchis cateva zile mai tarziu de administratia Harvard. Drept urmare, Zuckerberg a fost exmatriculat si a acuzat de incalcarea securitatii, a drepturilor de autor si a vietii private. Totusi, acuzatiile au fost retrase.

„Face book” reprezinta un director, unde se gasesc fotografii ale studentilor, dar si informatii personale. Zuckerberg le-a propus celor de la Harvard sa faca un site cunoscut drept „TheFacebook”, in care sa integreze acel director. Prima versiune a platformei a fost lansata pe 4 februarie 2004 si putea fi accesata la adresa thefacebook.com

Partea proasta este ca dupa ce a fost lansata platforma, cei de la Harvard l-au acuzat pe Zuckerberg ca i-a pacalit si i-a facut sa creada ca, de fapt, el ii ajuta sa construiasca o retea sociala numita HarvardConnection.com.

Cu toate ca membrii platformei erau initial doar studentii de la Harvard, reteaua s-a extins si la studentii de la universitatile Columbia, Stanford si Yale. Domeniul facebook.com a fost cumparat pentru $200.000 in anul 2005, iar in 2006, platforma a permis tuturor celor care aveau varsta minima de 13 ani, sa isi faca un cont de utilizator.

Cum sa vezi daca cineva iti acceseaza contul de Facebook sau Messenger

Facebook Messenger
Facebook Messenger

Facebook are in momentul de fata nu mai putin de 1.6 miliarde de utilizatori activi, asa ca nu e de mirare faptul ca sunt multe persoane care pur si simplu vor sa acceseze contul altor persoane. Tocmai de aceea, este vital sa iti protejezi contul si sa te asiguri ca cineva nu are deja acces la el.

In cazul in care vrei sa afli daca cineva are acces la contul tau de Facebook, , platforma iti pune la dispozitie un panou centralizat unde poti vedea toate informatiile de care ai nevoie.

Pentru a accesa acel panou, trebuie sa intri in aplicatia de Facebook de pe telefon si sa accesezi sectiunea Setari, apasand pe cele trei linii orizontale, din dreapta jos.

Setari Facebook
Setari Facebook

Pe urma, mergi pana in partea de jos a meniului si acceseaza „Settings & Privacy” sau „Securitate si Conectare”.

Settings Privacy Facebook
Settings Privacy Facebook

Acceseaza sectiunea „Settings”, iar apoi „Security and Login”.

Security and Login Facebook
Security and Login Facebook

Dupa cum vedeti, aveti acum acces la accesarile contului de Facebook.

Locatii accesare cont Facebook
Locatii accesare cont Facebook

Daca vreti sa vedeti istoricul accesarilor din contul de Facebook sau Messenger, atunci este nevoie sa apasati butonul „See all”.

Accesari cont Facebook
Accesari cont Facebook

In cazul in care ai vazut o activitate suspecta si stii sigur ca tu nu ai accesat reteaua de socializare din acea locatie, atunci ar trebui sa iti schimbi parola de login pentru contul de Facebook.

Iti recomandam sa activezi si autentificarea in doi pasi, pentru ca vei putea sa primesti un SMS cu un cod de confirmare pe fiecare dispozitiv nou pe care incerci sa il autentifici. Astfel, vei putea vedea pe viitor si daca cineva iti acceseaza din nou contul de Facebook sau Messenger.

Afla si cum sa blochezi apeluri pe Facebook Messenger sau cum sa iti dai seama daca cineva iti spioneaza conversatiile pe WhatsApp.