iPhone
iPhone

Cum sa accesezi harta secreta pe care o tine ascunsa iPhone-ul tau cu toate miscarile facute in ultimele luni


In caz ca nu stiai, iPhone-ul tau are o harta secreta in care memoreaza tot ce ai facut in ultimele luni. Iata cum sa accesezi aceasta harta ascunsa, in care vei vedea toate miscarile pe care le-ai facut in ultima perioada si pe care nu ai vrea sa le vada nimeni.

Daca vrei sa iti faci o precomanda la viitorul iPhone 12, trebuie sa stii de pe acum care este primul lucru pe care il vrei dezactivat din telefonul tau. Haide sa vedem cum accesezi meniul si cum dezactivezi aceasta optiune.

Cum sa accesezi harta secreta pe care o tine ascunsa iPhone-ul tau cu toate miscarile facute in ultimele luni – Cuprins:

Cum sa accesezi Location Services din meniul iPhone si la ce foloseste?

In primul rand, haideti sa vedem la ce foloseste Location Services si de ce este important pentru producatorii de aplicatii. Ei bine, orice firma care se ocupa cu dezvoltarea de aplicatii pentru iPhone are nevoie de cat mai multe date primite de la utilizatorii acestora, pentru a le imbunatati.

Daca tu nu vrei ca telefonul tau sa trimita aceste date, poti alege acest lucru din meniul telefonului tau, mai exact din Location Services.

Pentru a accesa Location Services, trebuie sa urmezi acesti pasi:

  • Acceseaza Settings > Privacy > Location Services
  • Asigura-te ca glisorul este tras catre dreapta, exact ca in imagine

In acest meniu o sa vezi care sunt aplicatiile care transmit date constant. Daca nu vrei ca acest lucru sa se intample, trebuie doar sa misti glisorul catre stanga si astfel ai oprit transferul de date al aplicatiilor. Totusi, nu uita ca atunci cand vrei sa folosesti o aplicatie ca Google Maps, vei fi nevoit sa permiti accesul la locatia ta.

Exista si o rezolvare, unde poti sa permiti aplicatiei dreptul de a iti accesa locatia cat timp o folosesti, asa ca va trebui doar sa selectezi aplicatia si sa alegi din meniu optiunea „While using the app”.

iPhone Location Services
iPhone Location Services

Cum sa accesezi harta secreta din iPhone care inregistreaza toate miscarile tale?

iPhone Significant Locations
iPhone Significant Locations

Optiunea care permite telefonului tau sa iti inregistreaza toate miscarile din diverse locatii se numeste Significant Locations.

Conform companiei, aceste miscari pe care telefonul tau le inregistreaza sunt criptate nu pot fi citite de Apple, insa avem o suspiciune si tindem sa nu ii credem. Mai mult, acestea nu sunt accesibile din iCloud si nicio persoana nu le poate accesa.

Chiar daca un prieten sau iubita geloasa iti acceseaza telefonul, acestia nu vor putea accesa si aceasta optiune pentru ca este accesibila doar cu Face ID sau Touch ID. Daca nu crezi, trebuie sa stii ca poti dezactiva aceasta optiune sau sa stergi de fiecare data locatiile pe care le-ai vizitat.

Iata ce trebuie sa faci pentru a accesa Significant Locations:

  • Accesezi Settings > Privacy
  • Location Services > System Services

Significant Locations stocheaza datele pentru o perioada de un an, asa ca o sa iti arate exact in ce locatii ai fost. Daca nu vrei sa faca acest lucru, trebuie pur si simplu sa glisezi butonul catre stanga si ai rezolvat.

Daca vrei sa stergi datele pe care telefonul tau le tine minte, trebuie sa selectezi „Clear History” atunci cand te afli la Significant Locations.

Nu uita cum sa activezi Dark Mode pe iPhone, s-ar putea sa iti fie extrem de folositor!

iPhone Significant Locations Clear History
iPhone Significant Locations Clear History