Cum sa iti dai seama daca cineva iti vede conversatiile pe WhatsApp?
Cum sa iti dai seama daca cineva iti vede conversatiile pe WhatsApp?

Cum sa iti dai seama daca cineva iti spioneaza conversatiile pe WhatsApp


In cazul in care ai impresia ca o persoana mai apropiata, prietena geloasa sau anumiti ochi indiscreti iti vad conversatiile de pe WhatsApp, o sa iti explicam ce trebuie sa stii exact. Iata cum sa iti dai seama daca cineva iti citeste conversatiile pe WhatsApp, cea mai cunoscuta aplicatie de mesagerie gratuita din lume.

Cand a fost lansata aplicatia WhatsApp si cati utilizatori are momentan

WhatsApp
WhatsApp

Daca nu stiai, iti spunem ca celebra aplicatie WhatsApp a fost lansata in anul 2009, acum mai bine de 11 ani. Fondatorii au fost Brian Acton si Jan Koum, fosti angajati al companiei Yahoo!. Acestia au plecat de la celebra companie americana in anul 2007, iar la un moment dat au vrut sa se angajeze la Facebook si au fost respinsi.

In anul 2009, acestia si-au cumparat un telefon iPhone si atunci au relizat potentialul App Store, iar de acolo s-a nascut ideea unei aplicatii de mesagerie. Una speciala, care sa arate statusuri langa numele persoanelor.

La inceputul anului 2009, versiunea beta a WhatsApp a fost lansata si avea 250.000 de utilizatori, insa abia in Noiembrie aplicatia a ajuns in AppStore. De-a lungul anilor, compania a primit mai multe investitii, iar pana in luna februarie a anului 2013 atinsese peste 200 milioane de utilizatori activi. In luna decembrie, WhatsApp avea deja 400 de milioane de utilizatori activi. In acest moment, WhatsApp are peste 1.5 miliarde de utilizatori activi.

Culmea ironiei a facut ca aplicatia WhatsApp sa fie cumparata de cei de la Facebook, adica exact acea companie care refuzase sa ii angajeze pe cei doi fondatori. Pretul de achizitie a fost de 19 miliarde de dolari!

Cum sa iti dai seama daca cineva iti spioneaza conversatiile pe WhatsApp?

WhatsApp Web
WhatsApp Web

WhatsApp ramane cea mai utilizata aplicatie de mesagerie gratuita si poate fi accesata de pe telefoane, tablete, dar si dintr-un browser ca Google Chrome ori de pe un laptop sau PC.

Pentru cei ce nu stiu, poti accesa WhatsApp si de pe site-ul web.whatsapp.com, insa daca nu esti atent cineva iti poate lua telefonul deblocat si il poate conecta la acel website. Drept urmare, toate conversatiile tale vor fi disponibile si pentru alti ochi indiscreti.

Daca nu stii ca cineva a facut acest lucru, nu prea ai cum sa observi, ceea ce inseamna ca acestea vor fi disponibile mult si bine pentru persoanele care vor sa stie totul despre viata ta privata.

Totusi, exista o metoda pentru a te deconecta de la toate sesiunile, asa ca va trebui sa accesezi sectiunea Setari (dreapta jos a ecranului din aplicatia WhatsApp).

Setari WhatsApp
Setari WhatsApp

Dupa aceea urma apasa pe WhatsApp Web/Desktop, iar apoi apasa pe optiunea „Log out from all devices”.

Deconectare dispozitive WhatsApp
Deconectare dispozitive WhatsApp

In cazul in care vei gasi in lista un dispozitiv pe care nu l-ai folosit, atunci inseamna ca cineva ti-a vazut toate mesajele, din momentul in care s-a conectat. Drept urmare, ar fi bine sa verifici sectiunea Setari din cadrul aplicatiei WhatsApp.

Afla si cum sa apelezi mai multe persoane pe Whatsapp in acelasi timp sau ce taste trebuie sa apesi pentru a suna cu numar ascuns!