Cum sa faci un telefon cu Android sa mearga mai repede. 5 pasi utili
Cum sa faci un telefon cu Android sa mearga mai repede. 5 pasi utili

Cum sa faci un telefon cu Android sa mearga mai repede. 5 pasi utili


Cum sa faci un telefon cu Android sa mearga mai repede. Care sunt cele mai utile lucruri pe care sa le stii si de ce este indicat sa le faci si tu, daca vrei ca telefonul sa reziste cat mai mult timp. Ce trebuie sa stii!

Cum sa faci un telefon cu Android sa mearga mai repede. 5 pasi utili – Cuprins:

Telefon cu Android sa mearga mai repede. Cum sa procedezi

Telefon cu Android sa mearga mai repede
Telefon cu Android sa mearga mai repede

Daca ai un telefon cu Android si vrei sa mearga mai repede, atunci ar trebui sa acorzi atentie acestor sfaturi. Te vor ajuta si telefonul tau va rezista pentru mai mult timp.

De multe ori, se intampla ca dupa ce iti cumperi un telefon nou, peste cateva luni acesta ajunge sa functioneze mai lent ca la inceput din cauza acestui sistem de operare. Iata cum poti stopa acest lucru si de ce multi care au astfel de telefoane se lovesc de aceeasi problema.

Primul lucru pe care il aducem in discutie atunci cand vorbim despre telefoanele cu Android este update-ul. Telefoanele vin cu optiunea deja setata de a isi face un update automat, insa este indicat sa eviti asta si sa selectezi sa faci update-urile doar manual.

Poate ai observat ca, de multe ori, dupa ce faci un update telefonul ajunge sa mearga mai greu, bateria tine mai putin si acesta consuma mai multe resurse. Ei bine, acest lucru se poate intampla din cauza update-urilor. Asadar, evita-le!

Ideal, ar fi sa iti faci update-uri doar atunci cand o aplicatie nu iti mai merge sau doar atunci cand crezi ca noul sistem de operare iti va face telefonul sa functioneze mult mai bine.

Telefon Android
Telefon Android

O alta problema care apare destul de des la telefoanele cu Android este legata de fisierele cache nefolosite. Acecstea sunt stocate in memoria telefonului, asa ca stergandu-le vei elibera spatiu si dispozitivul tau va performa mult mai bine. Pentru a face asta, acceseaza Google Play Store > Storage > Clear Cache. Un telefon cu Android cu siguranta o sa mearga mai repede.

Pe langa asta, ar trebui sa stergi aplicatiile pe care nu le folosesti. Fiecare aplicatie foloseste putin din memoria telefonului, asa ca ar fi bine sa te duci la Setari (Settings) > Aplicatii (Apps) si sa vezi ce ai instalat, dar mai ales ce nu folosesti.

Dupa ce ai identificat aplicatiile care nu iti sunt utile, selecteaza Dezinstalare (Uninstall). Daca nu exista optiunea de dezinstalare, ar trebui sa ai un buton de dezactivare.

Citeste si: Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut

Ca si la computer, este bine sa iti restartezi telefonul din cand in cand, daca vrei ca dispozitivul cu Android sa mearga mai repede. Acesta doar are nevoie de un restart pentru ca sterge fisierele temporare de care nu mai ai nevoie si elibereaza memoria RAM.

Telefon cu Android sa mearga mai repede. Daca iti place sa ai aplicatii utile, ar fi indicat sa le instalezi doar de pe Google Play Store. Exista posibilitatea ca aplicatiile sa nu fie ceea ce par daca le instalezi de pe internet, asa ca risti sa iti pierzi datele din telefon sau, mai rau, sa fie nevoie sa stergi totul pentru a iti recupera dispozitivul.

La final, iti mai spunem ca pentru a curata un telefon in totalitate, va fi nevoie de o resetare la setarile din fabrica. Totusi, tine minte ca aceasta optiune va sterge totul din telefon si anume poze, video, aplicatii sau memoria cache! Este indicat sa faci asta doar daca nu mai ai nevoie de datele din telefon.