Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut
Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut

Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut


Localizare telefon mobil inchis. Telefonul mobil este de ceva timp un accesoriu fara de care viata noastra ar fi mai complicata… din multe puncte de vedere. Daca initial rolul lui era doar sa ne ajute sa comunicam, sa ne auzim sau sa ne scriem prin intermediul mesajelor, telefoanele de ultima generatie, cele smart, sunt extrem de utile si aproape ca nu mai putem trai fara ele. Si ne este atat de rau fara acestea incat ne panicam cand nu ne sunt la indemana sau uitam pe unde le-am lasat.

Localizare telefon mobil inchis. Cum sa gasesti un dispozitiv furat sau pierdut – Cuprins:

Cum sa faci o localizare a unui telefon mobil inchis. Pierdut sau furat

Localizare telefon mobil inchis
Localizare telefon mobil inchis

In cazul in care ai pierdut telefonul, o solutie pentru a da de el este sa suni de pe un alt numar, cu speranta ca va fi cineva prin zona care sa raspunda si sa te ajute sa reintri in posesia lui. Daca, insa, ti-a fost furat, cel mai probabil a fost deja inchis de catre hoti tocmai pentru a nu putea fi localizat. Chestia asta se poate intampla si prin consumarea integrala a bateriei, iar ideile de mai jos iti poti fi de ajutor in a iti recupera telefonul tocmai in aceste contexte, cand el este inchis, din diverse motive.

Localizare telefon mobil inchis. Daca ai un telefon cu sistem de operare Android si l-ai configurat cu ajutorul unui cont Google, atunci motorul de cautare iti va fi de ajutor in a-ti recupera dispozitivul. Pentru asta e indicat sa ai mereu activata locatia. Astfel, ce iti spun eu acum…nu se poate intampla.

Insa, sa presupunem ca activezi locatia, nu dai de telefon si daca suni de pe un alt numar, este inchis. Tot ce ai de facut este sa intri pe google.com/android/find, sa introduci datele contului tau de Google, adica adresa de e-mail si parola pe care o folosesti, iar telefonul va fi localizat in ultimul spatiu in care el a fost deschis. Daca utilizezi acelasi cont Google pentru mai multe dispozitive, atunci mai ai de facut un pas si anume sa alegi, sa selectezi dispozitivul pierdut. Tocmai de aceea, este bine sa stii cum sa faci o localizare a unui telefon mobil inchis.

Daca, pe de alta parte, esti proprietarul unui iPhone, atunci lucrurile se complica putin, insa in sensul ca totul depinde de maniera in care dispozitivul tau a fost configurat, dar si de sistemul de operare pe care il utilizezi. In cazul in care mai ai un alt dispozitiv Apple, poti utiliza aplicatia Find my iPhone in care trebuie doar sa introduci datele pentru a primi o harta cu locatia exacta in care se afla telefonul tau.

Gasire telefon inchis
Gasire telefon inchis

Iti spun ca mai sunt o serie de aplicatii care functioneaza aproximativ la fel, printre care Gadget Track, iLocalis, GPS TRACKER, GPS Tracks, iHound, Phone Tracker for iPhones sau iCaughtU.

Localizare telefon mobil inchis. Daca ai pus mana pe cel mai nou sistem de operare, lucrurile sunt chiar mai simple. Poti urmari telefonul in timp real, pentru ca el va transmite semnale Bluetooth chiar daca este este inchis.

Asadar, poti ajunge la telefon si il poti recupera fara prea multe dificultati. Nu la fel de simpla sta treaba daca ai un sistem de operare putin mai vechi, asa cum, probabil au cei mai multi dintre posesorii de iPhone, care nu tin mortis sa tina pasul cu tehnologia. In acest caz, nu poti urmari telefonul in timp real, dar vei vedea ultimul loc in care acesta a fost inregistrat.

Totodata, trebuie sa iti mai spun ca poti cauta telefonul mobil de pe orice computer, asadar si de pe cele care nu sunt produse de Apple, la fel ca telefonul tau. Pentru a face asta trebuie sa intri pe iCloud.com/find si sa intoduci acolo ID-ul telefonului tau.

Citeste si: Cum sa accesezi harta secreta pe care o tine ascunsa iPhone-ul tau cu toate miscarile facute in ultimele luni

In pasul urmator, trebuie sa selectezi toate dispozitivele si ar trebui sa iti poti localiza dispozitivul fara probleme.

Daca telefonul tau nu are GPS este important sa cunosti codul IMEI pentru a-ti putea localiza telefonul. Daca nu ti-ai notat pe undeva aceasta informatie, sa stii ca ea este disponibila pe cutia in care ai cumparat dispozitivul, dar si pe factura emisa de vanzator.

Treaba asta nu prea tine, insa de tine, ci de autoritati, in sensul ca nu poti gasi singur dispozitivul in functie de aceasta informatie, ci doar politia te poate ajuta. Pentru asta trebuie sa raportezi furtul sau pierderea, sa dovedesti ca telefonul e al tau si sa astepti si o aprobare din partea unui judecator. Trebuie sa mai stii ca operatorul tau de telefonie poate bloca dispozitivul in baza acestui cod IMEI si, in acest fel, persoana la care a ajuns telefonul tau mobil nu il mai poate restarta.