Cum sa faci jailbreak la iPhone-ul tau si ce riscuri implica, de fapt
Cum sa faci jailbreak la iPhone-ul tau si ce riscuri implica, de fapt

Cum sa faci jailbreak la iPhone-ul tau si ce riscuri implica, de fapt


Exista peste 2 milioane de aplicatii in App Store, insa Apple nu aproba toate companiile sa isi puna creatiile in magazinul sau online. Singura cale pentru a iti putea instala o astfel de aplicatie pe care Apple nu te lasa este jailbreak-ul. Iata cum sa faci jailbreak la iPhone si ce riscuri implica.

Ce este un jailbreak pentru iPhone?

Ce este un jailbreak pentru iPhone?
Ce este un jailbreak pentru iPhone?

Jailbreak se referea la operatiunea de a scoate toate restrictiile impuse de Apple pentru dispozitivele iOS. Prctic, cei care fac un jailbreak pentru telefonul lor intra in sistemul de operare al unui iPhone si permite instalarea aplicatiilor care nu sunt disponibile in App Store.

Este cunoscut faptul ca Apple este impotriva acestor practici, asa ca nu e de mirare ca americanii au facut modificari pentru dispozitivele lor, pentru a repara aceste vulnerabilitati. Din acest motiv, multe dintre versiunile de iOS nu pot fi sparte imediat.

Jailbreak este similar cu rooting pentru dispozitivele cu Android. Pentru ca si telefoanele cu Android sunt extrem de populare, nu e de mirare ca exista o alternativa si pentru acest sistem de operare. Rooting pentru Android permite utilizatorilor sa instaleze aplicatii care nu sunt disponibile pe Google Play Store.

Avantaje si dezavantaje, ce riscuri implica un jailbreak pentru iPhone?

Avantaje, dezavantaje, riscuri jailbreak iPhone
Avantaje, dezavantaje, riscuri jailbreak iPhone

Bineinteles, cel mai mare avantaj este ca vei avea acces la aplicatii care nu sunt disponibile pe App Store si pe care Apple nu vrea sa ti le instalezi in telefon.

Mai mult, jailbreak iti permite sa schimbi sau sa stergi aplicatiile oferite standard de Apple, cum ar fi Apple Watch, Stock, Weather, Game Center si altele. Dupa cum bine stii, nu poti sterge aceste aplicatii si ele ocupa mai mult de 2GB din memoria talefonului tau.

Un alt avantaj este ca o sa poti modifica Control Center, iar FlipControlCenter este aplicatia care te va lasa sa faci ce vrei acolo.

De asemenea, o sa poti sincroniza telefonul cu computerul tau fara a fi nevoie sa folosesti firele. Chiar daca Wi-Fi Sync nu te lasa, o aplicatie disponibila pentru jailbreak, poate pacali telefonul tau si il vor face sa creada ca este conectat cu un cablu la telefon.

Un avantaj foarte mare este ca poti folosi aplicatii similare cu Find My iPhone, dar care ofera si alte optiuni. De exemply, iCaughtU este o aplicatie care actioneaza in caz ca telefonul iti este furat. Cand un hot va incerca sa introduca parola pentru a accesa telefonul tau, camera din fata va face o poza automat si o va trimite pe email la posesorul de drept al dispozitivului.

Bineinteles, exista si riscuri atunci cand alegi sa faci un jailbreak pentru un iPhone. Cel mai mare dezavantaj atunci cand faci un jailbreak este ca nu o sa mai poti sa faci update, adica un o sa mai ai acces la ultima versiune de iOS, cunoscutul sistem de operare al celor de la Apple.

Daca o sa vrei sa faci un update la un telefon cu jailbreak, este posibil ca telefonul tau sa revina la normal. Cei ce au ales sa faca un jailbreak pentru un iPhone, trebuie sa nu updateze sistemul de operare. Acest lucru se face doar in cazul in care exista si un jailbreak pentru noua versiune de iOS.

Un alt dezavantaj majos este ca in timpul procesului de jailbreak, iPhone-ul tau s-ar putea sa se strice si sa se opreasca pentru totdeauna. Asa ca nu risca!

Nu mai e un secret ca atunci cand faci jailbreak pentru un iPhone, dispare si garantia oferita de Apple pentru produsul sau. Si problemele de securitate pot aparea atunci cand faci un jailbreak, asa ca nimeni nu garanteaza si accesul altor persoane la datele tale personale.

Afla si cum sa deblochezi un iPhone cu Face ID daca porti masca de protectie sau cum sa repari un cablu (fir) de incarcare pentru iPhone sau iPad, daca acesta s-a rupt.

Cum sa faci un jailbreak pentru iPhone-ul tau?

Cum sa faci jailbreak iPhone
Cum sa faci jailbreak iPhone

Daca te-ai decis sa faci un jailbreak pentru iPhone-ul tau, atunci primul pas este sa faci un back-up pentru dispozitivul tau cu iOS. Neaparat! Fa un back-up pentru muzica, aplicatii, filme, poze si tot ce ai stocat in telefonul tau. Daca ceva nu va merge ok, este posibil sa pierzi toate aceste date!

Acum este momentul sa incepem procesul de jailbreak, iar primul lucru pe care il vom face este sa updatam iPhone-ul la ultima versiune de iOS. Poti folosi iTunes pentru a face acest lucru sau o poti face din telefonul tau aici: Settings > General > Software Update.

Pentru a face un jailbreak la un iPhone cu iOS 13, adica ultima versiune a sistemului de operare, o sa ai nevoie de Hexxa Plus, o aplicatie pe care o downloadezi de aici direct pe telefonul tau.

Apasa Allow > Download, iar pe urma acceseaza Settings > Profile Downloaded si apasa pe link-ul de download. O sa fie nevoie sa confirmi si codul de acces pentru iPhone, asta in caz ca ai unul.

Dupa ce ai instalat aplicatia Hexxa Plus, o sa fie nevoie sa instalezi si Cydia, o aplicatie ce te va lasa sa instalezi alte aplicatii pe care Apple nu le vrea in telefoanele sale. Pentru a face acest lucru, acceseaza Hexxa Plus si apasa Get Repos > App Managers Repo List si pe urma copiaza adresa http://ios.cyrepo.tk/.

Deschide Hexa Plus si apasa Extract Repo, da paste la adresa de mai sus si apasa Ok. Pe urma, apasa butonul Download > Allow > Go to settings > Profile Downloaded > Install. Dupa ce ai introdus codul de acces al telefonului pentru a autoriza aceasta aplicatie, apasa Install > Done.

Tocmai ai facut un jailbreak pentru telefonul tau, felicitari! De acum incolo, asigura-te ca folosesti Cydia si sa verifici ultimele aplicatii care apar acolo.