Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile din curtea ta
Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile din curtea ta

Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile din curtea ta


Tratament patarea neagra la trandafiri (Diplocarpon rosae). Afla cum sa ai grija de florile din gradina ta si care sunt cele mai bune tratamente pe care le poti aplica. Ce trebuie sa stii pentru a avea flori sanatoase!

Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile din curtea ta – Cuprins:

Diplocarpon rosae. Primele semne ale bolii

Diplocarpon rosae
Diplocarpon rosae

In cazul in care nu stiai, patarea neagra la trandafiri este o boala cauzata de ciuperca Diplocarpon rosae. Vestea proasta este ca boala poate avansa destul de rapid de la o tufa la alta, asa ca este bine sa observi din timp primele semne ale unei infectari.

Primele semne ale bolii sunt destul de usor de identificat si apar sub forma unor pete de culoare maro sau chiar mov-inchis. Pe masura ce boala avanseaza, acestea isi schimba culoarea in negru, de aici si numele de patarea neagra.

Trebuie sa mai stii ca ciuperca va ataca toate organele verzi ale trandafirilor. De asemenea, frunzele afectate vor cadea, asa ca Diplocarpon rosae poate duce, in unele cazuri, si la uscarea plantelor.

Tratament patarea neagra la trandafiri. Cum sa ai grija de florile tale

Tratament patarea neagra la trandafiri
Tratament patarea neagra la trandafiri

Daca deja te-ai lovit de aceasta problema si vrei sa stii ce tratament aplici pentru patarea neagra la trandafiri, ar trebui sa stii si cate ceva despre prevenirea acestei boli.

Lastarii si frunzele afectate de patarea neagra se vor taia si se vor distruge prin ardere. Nu de alta, dar nu vrei sa risti ca boala sa se transmita si la alte tufe de trandafiri.

Mai mult, cand plantele intra in perioada de repaus vegetativ, adica atunci cand vine toamna, se vor aduna toate resturile cu frunze infectate si se vor distruge prin ardere. Este cea mai buna metoda, prin care te asiguri ca vei stopa o posibila infectie in anul urmator.

Citeste si: Cum sa eviti salbaticirea trandafirilor si ce trebuie sa faci

In cazul in care obisnuiesti sa tai tufele de trandafiri, asigura-te ca dezinfectezi foarfeca sau alte instrumente pe care le utilizezi la taiat. Poti folosi alcool sau spirt si astfel te asiguri ca nu favorizezi raspandirea bolii.

Daca nu vrei sa te lovesti de aparitia bolii la tine in curte, atunci ar fi bine sa iei in considerare cultivarea unor soiuri rezistente. In acest fel, ingrijirea florilor va fi mult mai usoara.

Cel mai bun tratament pentru patarea neagra la trandafiri este folosind unul dintre aceste produse: , Chorus 50 WG, Score 250 EC, Thiovit Jet, Mirage 45 EC, Ortiva Top, Cidely Top, Dragonis sau Coprantol Duo.

Dupa cum vezi, exista multiple solutii pentru a stopa boala la florile din curtea ta, insa trebuie sa le inspectezi in mod frecvent, pentru a te asigura ca aplici tratamentul din timp!