Ionizarea aerului. Cum sa o faci in casa ta, cu un purificator de aer
Ionizarea aerului. Cum sa o faci in casa ta, cu un purificator de aer

Ionizarea aerului. Cum sa o faci in casa ta, cu un purificator de aer


Ionizarea aerului. O buna parte din timpul liber al fiecaruia dintre noi este petrecut in confortul propriei locuinte.

Fie ca vorbim despre propria noastra locuinta sau despre una pe care am inchiriat-o, este important sa stim ca exista un loc linistit si relaxant unde ne putem intoarce dupa fiecare zi de munca pentru a ne incarca bateriile si pentru a ne simti bine alaturi de cei dragi.

De ce este importanta purificarea aerului din casa ta

Ionizarea aerului
Ionizarea aerului

Purificarea aerului din casa joaca un rol extrem de important atunci cand vorbim despre confortul pe care ni-l ofera locul pe care il numim acasa.

De asemenea, dezinfectarea trebuie realizata regulat in orice locuinta!

Spre exemplu, nu putini sunt cei care se folosesc de lumina UV pentru a igieniza obiectele din casa, ambalajele produselor alimentare sau tesaturil, mai ales in aceasta perioada in care intreaga omenire se confrunta cu pandemia de coronavirus.

Citeste si: Plante purificatoare de aer. Cum sa cureti aerul din casa ta

In aceste conditii, se poate spune ca aparatele electrocasnice dotate cu o astfel de tehnologie ofera un oarecare plus de siguranta.

Calitatea aerului este extrem de importanta pentru fiecare locuinta, un aer curat oferindu-ti fara doar si poate un plus de confort si de relaxare.

Putem spune ca este aceeasi senzatie pe care cu siguranta ai experimentat-o si tu atunci cand ai ajuns la munte sau intr-o padure sau chiar pe o plaja.

Potrivit specialistilor, explicatia pentru care simtim ca aerul de la munte sau de la mare este mai curat face referire mai mult sau mai putin la ionizarea aerului. Haideti sa intelegem insa mai bine ce reprezinta aceasta ionizare a aerului!

Ionizarea aerului. Ce este si cum se realizeaza

Purificator de aer
Purificator de aer

In natura, procesul de ionizare a aerului consta in producerea ionilor negativi pentru a echilibra cantitatea de ioni pozitivi, cei din urma fiind rezultatul poluarii in primul si primul rand.

Potrivit studiilor realizate in domeniu, ionizarea aerului aduce o contributie importanta in neutralizarea agentilor patogeni, precum bacteriile sau virusurile.

Citeste si: Cum sa aerisesti casa in mod eficient pe timp de iarna si sa eviti alergiile sau virozele

Totodata, ionizarea elimina praful din aer si substantele chimice volatile, ceea ce inseamna ca aerul ramas este unul mai curat!

Din pacate, la noi acasa nu putem avea surse naturale care produc ioni negativi, acestea regasindu-se in natura.

Spre exemplu, razele ultraviolete venite de la soare sau descarcarile electrice din timpul furtunilor joaca un rol important in procesul de ionizare a aerului din natura.

In conditiile in care nu putem avea aceste surse la noi acasa, purificatoarele de aer pot reprezenta o solutie perfecta pentru fiecare dintre noi.

Avantajele pe care le ofera ionizarea aerului

Planta purificatoare de aer
Planta purificatoare de aer

Potrivit specialistilor din cadrul National Institutes of Health si WebMD, ionizarea aerului poate oferi cateva avantaje importante organismului fiecaruia dintre noi.

Spre exemplu, se poate vorbi despre ameliorarea manifestarilor alergiilor, ionizarea putandu-i ajuta pe cei care se confrunta cu alergii la praf, la spori de ciuperci sau mucegaiuri.

Citeste si: Cum sa alegi un umidificator. Care sunt beneficiile?

De asemenea, ionizarea aerului ar putea ajuta la reducerea efectelor depresiei si stresului.

Mai exact, odata inhalati, ionii negativi ajung in sistemul circulator, acolo unde pot produce anumite reactii biochimice care cresc nivelul de serotonina.

In aceste conditii, oamenii ar putea avea o energie mai mare in timpul zilei si ar putea sa nu se mai confrunte atat de des cu stari depresive sau anxioase.

Cum functioneaza un purificator de aer cu functie de ionizare

Purificator de aer cu functie de ionizare
Purificator de aer cu functie de ionizare

Utilizarea unui aparat de purificare a aerului, cu functie de ionizare si sisteme multiple de filtrare, poate asigura o calitate mai buna a aerului din locuinta ta.

Pentru a intelege mai bine ce face un asemenea aparat, iti putem spune ca purificatorul emite ioni negativi de oxigen si azot, care se prind de praf, alergeni si alte particule poluante din aer. In cele din urma, acestea devin mai grele si pot fi aspirate mult mai usor.

Lasand la o parte functia de ionizare, multe astfel de aparate sunt echipate cu un sistem complex de flitrare, cu diverse filtre care pot absoarbe microparticulele mai mici de 0.3 microni sau care pot elimina mirosurile neplacute din locuinta ta. Poti cumpara un purificator de aer cu functie de ionizare de la eMag.ro.