Cum sa previi caderea florilor la rosii. De ce se intampla acest lucru?
Cum sa previi caderea florilor la rosii. De ce se intampla acest lucru?

Cum sa previi caderea florilor la rosii. De ce se intampla acest lucru?


Caderea florilor la rosii. Iata cum sa previi acest lucru si ce trebuie sa faci pentru ca plantele din gradina ta sa se dezvolte armonios si sa ofere o cultura pe masura. Este necesar sa stii, pentru ca ti se poate intampla si tie.

Cum sa previi caderea florilor la rosii. De ce se intampla acest lucru? – Cuprins:

Caderea florilor la tomate. De ce se intampla acest lucru?

Caderea florilor la rosii
Caderea florilor la rosii

Avortarea florilor la rosii nu este chiar o chestiune noua, asa ca inainte sa previi aceasta problema ar fi bine sa stii si care sunt cauzele. De ce se cad florile la rosii?

Exista mai multe cauze, asa ca vom vorbi despre fiecare in parte. Principala cauza este ca florile nu sunt polenizate, insa in spatele acestui lucru pot sta mai multe probleme. Iti mai amintim si ca florile rosiilor au partea femeiasca, dar si partea barbateasca in aceeasi floare.

Aducem in discutie temperatura. Valorile ridicate sau scazute pot afecta in mod negativ polenizarea. Drept urmare, ar fi bine sa stii ca temperatura ideala pentru ca florile de rosii sa fie polenizate se situeaza intre 21 si 30 de grade Celsius.

Flori de rosii
Flori de rosii

Caderea florilor la rosii. Atunci cand temperatura creste peste 30 de grade Celsius sau cea din timpul nopti nu scade sub 21 de grade Celsius ori se va situa sub 12 grade Celsius, polenizarea nu se mai face. Asadar, florile se vor usca si vor cadea.

Umiditatea este iarasi un factor extrem de important. Valorea ideala trebuie sa se situeze intre 40% si 70%. Desigur, aducem in discutie si lipsa de apa sau o cantitatea prea mare pe care o administrezi tomatelor din gradina ta.

Dupa aceea, aducem in discutie lipsa de lumina sau vanturile puternice care usuca florile ori le deterioreaza din punct de vedere fizic.

Citeste si: Cum sa faci palisarea rosiilor. De ce este necesara?

Bineinteles, o fertilizare prost facuta poate fi o alta cauza pentru caderea florilor la rosii. Daca aplici prea mult azot, planta isi va dezvolta ramurile in detrimentul florilor. In cazul in care aplici prea putin ingrasamant, plantele nu vor avea destula energie pentru a produce fructele.

Chiar si cand exista multe flori exista o problema, pentru ca planta nu poate sa sustina cresterea tuturor fructelor. Acest lucru se intampla de obicei atunci cand apar primele flori.

Cum sa previi caderea florilor la rosii

Flori de rosii polenizate de bondar
Flori de rosii polenizate de bondar

Daca te decizi sa aplici un fertilizator, ai grija sa respecti si indicatiile producatorului, deoarece in acest fel te asiguri ca vei hrani plantele in mod corect.

Nu uita nici de rotatia culturilor. Este necesar sa stii ca nu ar trebui sa cultivi rosii pe aceeasi suprafata pe care au fost plantate si anul trecut.

Si daca tot am vorbit despre irigat, ai grija sa uzi plantele cat trebuie. De asemenea, te sfatuim sa faci si mulcirea solului din jurul rosiilor, pentru a te asigura ca vei mentine un nivel de umezeala optim.

Citeste si: Cum sa faci copilirea rosiilor si cu ce le stropesti dupa acest proces

Dupa cum spuneam, cea mai mare problema legata de caderea florilor la rosii are la baza o polenizare deficitare.

Drept urmare, ar trebui sa folosesti bondari pentru a poleniza tomatele din gradina in mod eficient. Aceasta este una dintre cele mai bune metode pentru rosiile din solar.

Desigur, poti face polenizarea manual, folosind o pensula. Ti-am descris aici intregul proces, asa ca nu ar fi rau sa faci si tu acest lucru daca nu vrei sa cumperi bondari pentru rosiile din solar.

Nu uita nici despre temperatura ideala despre care am vorbit mai sus. Mare atentie, pentru ca pe timp de vara, tomatele cultivate in solar pot suferi din cauza temperaturilor ridicate. Ia in considerare si umiditatea, mai ales daca vrei sa eviti si problemele legate de mana la tomate.