Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti cu lapte si iod
Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti cu lapte si iod

Cum sa faci ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod


Ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod. Iata cum sa prepari aceasta solutie si care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru ca plantele tale sa se dezvolte in mod corect. Vom folosi doar ingrediente naturale, asa ca reteta este pentru cei ce vor sa obtina legume bio.

Cum sa prepari ingrasamant natural pentru castraveti cu lapte si iod – Cuprins:

Ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod

Castravete inflorit
Castravete inflorit

Pentru a prepara acest ingrasamant o sa ai nevoie de lapte, apa si iod. In cazul in care nu stiai, iodul se foloseste pentru ca planta sa absoarba mai mult azot.

Daca exista o deficienta de azot, atunci castravetii vor fi mai putin rezistenti in fata bolilor si se vor dezvolta mai greu.

Iodul va ajuta la intarirea sistemului imunitar, procesul de fotosinteza se va face mult mai repede, iar asta inseamna o crestere mult mai buna pentru plantele din gradina ta. Solutia despre care vom vorbi trebuie folosita primavara sau toamna.

Citeste si: Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

In nici un caz nu recomandam folosirea iodului in stare pura, deoarece acest antiseptic poate arde plantele. Tocmai de aceea, acesta trebuie diluat in lapte. Avantajele sunt mai multe, deoarece laptele contine lactoza, ceea ce duce la eliminarea agentilor patogeni.

Acest ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod, are o multime de avantaje, iar aici amintim dezvoltarea refacerea lastarilor deteriorati, o crestere mai rapida, o productie mai mare de castraveti, un gust mult mai bun al castravetilor si radacini mai sanatoase.

Cum sa il prepari si cand sa il aplici

Ingrasamant natural pentru castraveti cu lapte si iod
Ingrasamant natural pentru castraveti cu lapte si iod

Pentru a prepara acest ingrasamant pentru castraveti o sa ai nevoie de 500 mililitri de lapte, 10 litri de apa si 10 picaturi de iod.

Amesteca laptele cu iodul, iar apoi adauga si apa. Solutia obtinuta poate fi folosita si pentru rasadurile tinere asa ca poti administra 200 ml pentru rasadurile tinere.

Pentru tufele deja dezvoltate o sa ai nevoie de 500 ml de ingrasamant natural cu lapte si iod pentru fiecare tufa de castraveti. Datorita faptului ca vorbim doar de ingrediente naturale, nu exista absolut niciun pericol pentru consum.

Iti recomandam sa folosesti aceasta solutie la 2-3 saptamani dupa ce ai plantat castravetii in gradina, iar apoi inainte sau chiar in timpul infloririi. Totodata, laptele poate fi inlocuit si cu zer, iar aceasta va avea aceleasi efecte benefice.

Citeste si: Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni

Ingrasamantul natural pentru castraveti poate fi folosit si in mod constant daca vrei, insa tine minte ca trebuie sa il pui o data la 3-4 zile. Nu exagera cu acesta, deoarece pot aparea probleme.

De asemenea, poti sa si stropesti castravetii din gradina ta cu aceasta solutie de lapte si iod. Recomandam aplicarea acestui fertilizator foliar o data la 7 zile. Neaparat sa respecti cantitatile, deoarece iodul poate arde frunzele.

Mare atentie! Aplica acest ingrasamant foliar doar in zilele noroase, dimineata sau seara. Niciodata sa nu faci acest lucru in zilele insorite si mai ales in mijlocul zilei atunci cand temperatura este foarte ridicata.

Mai trebuie sa stii si ca aceasta solutie nu poat fi pastrata, asa ca odata ce ai preparat-o iti recomandam sa o folosesti. De fiecare data cand vrei sa aplici acest ingrasamant natural pentru castraveti, cu lapte si iod, trebuie sa il prepari atunci!