Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi
Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi


Ingrasamant natural pentru pomi fructiferi. De fiecare data cand folosesti fertilizator pentru plante, vezi ca starea de sanatate a acestora se imbunatateste. De ce sa nu folosesti acelasi lucru pentru pomii fructiferi? Iata cum sa prepari un ingrasamant pentru pomii din gradina chiar la tine acasa.

Cand este bine sa aplici fertilizatorul la pomii fructiferi

Fertilizator pomi fructiferi
Fertilizator pomi fructiferi

Ei bine, oricand este bine sa aplici un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi, insa cea mai buna perioada este toamna, dupa ce acestia au consumat foarte multi nutrienti pentru a produce fructele. Este perioada ideala pentru a ajuta pomii fructiferi sa se pregateasca pentru urmatorul sezon.

Avantajul folosirii ingrasamantului atunci cand vine toamna este ca ploile care urmeaza si zapada care se va topi in primavara vor ajuta pomii sa primeasca toti nutrientii din fertilizator. Astfel, toate substantele nutritive vor ajunge la radacini pentru a le hrani.

Citeste si: Distanta plantare pomi fructiferi. Cum sa ii plantezi pentru a se dezvolta corect

Desigur, o sa intrebati de ce nu sapam pamantul din jurul pomului pentru a pune fertilizatorul. Raspunsul e simplu: poti taia radacinile cand sapi si astfel poti risca imbolnavirea pomului. Cel mai simplu este sa asezi un strat de ingrasamant in jurul pomilor si sa lasi natura sa lucreze.

Poti face acest lucru in fiecare toamna si asa o sa te asiguri ca pomii tai o sa fie sanatosi. Mai mult, o sa te asiguri ca acestia o sa aiba destula putere sa iti ofere si o recolta pe masura.

Cum sa prepari un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi la tine acasa

Ingrasamant natural pentru pomi fructiferi
Ingrasamant natural pentru pomi fructiferi

Desigur, poti cumpara ingrasaminte chimice din comert, facute special pentru pomii fructiferi. Totusi, daca vrei sa folosesti un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi o sa iti explicam care sunt ingredientele de care ai nevoie.

Iti recomandam sa prepari totul intr-o roaba, pentru a te asigura ca o sa il duci pe urma la pomi fara prea multe batai de cap. Desigur, il poti prepara unde doresti, daca nu este o problema sa il cari.

Pentru preparare o sa ai nevoie de doua lopeti de compost, 120 grame de dolomita, 120 grame de roca fosfatica si 120 de grame fertilizator natural sub forma de granule.

Citeste si: Cuie ruginite batute in pomi fructiferi. Cum sa ii ajuti sa rodeasca mai mult

Toata aceasta cantitate este de ajuns pentru a prepara un ingrasamant natural pentru pomi fructiferi de marime medie. Daca pomii sunt mici, cantitatea o sa fie de ajuns pentru 2-3 pomi fructiferi.

Aplicarea acestui ingrasamant este destul de simpla. Mai intai, trebuie sa cureti bine pamantul din jurul trunchiului. Indeparteaza frunzele si neaparat buruienile, deoarece vrei ca fertilizatorul sa ajunga la radacinile pomului si nu la ale buruienilor.

Dupa ce ai terminat curatarea pamantului, pune un strat de 3 cm de ingrasamant. Mai mult, acest strat trebuie pus la o distanta de 10-15 cm de trunchi, deoarece vrei sa eviti putrezirea acestuia.

Optional, poti aplica si un strat de mulci pentru a te asigura ca nu vor rasari buruieni si pentru a te asigura ca materia organica o sa ajunga mai repede in pamant. Acum ca ai terminat, trebuie sa astepti primavara pentru a vedea si rezultatele!