Cum sa faci macerat din gainat de pasare si la ce poate fi folosit in gradina
Cum sa faci macerat din gainat de pasare si la ce poate fi folosit in gradina

Cum sa faci macerat din gainat de pasare si la ce poate fi folosit in gradina


Cum sa faci macerat din gainat de pasare. Afla la ce poate fi utilizat in gradina, dar mai ales cum trebuie sa il administrezi. Ce trebuie sa stii pentru a il prepara.

Cum sa faci macerat din gainat de pasare si la ce poate fi folosit in gradina – Cuprins:

Cum sa prepari macerat din gainat de pasare

Macerat din gainat de pasare
Macerat din gainat de pasare

Inainte de a vorbi despre reteta de macerat din gainat de pasare, ar trebuie sa stii si la ce il poti utiliza. Ce substante contine si de ce este util in gradina.

Ei bine, maceratul poate fi folosit ca ingrasamant in gradina, in special la legume. Totodata, poate fi utilizat si pentru a fertiliza pomii fructiferi sau vita de vie deoarece contine o multime de substante benefice.

Conform expertilor, ingrasamantul din gunoi de pasare contine de patru ori mai multi nutrienti fara de ingrasamantul obtinut din gunoiul de grajd. Din start, vorbim despre o solutie mult mai eficienta din punct de vedere nutritiv.

Bineinteles, pentru ca plantele si pomii fructiferi sa beneficieze de aportul de substante hranitoare principala conditie este ca gainatul sa provina de la pasari care au fost hranite natural, sanatoase si care nu se afla sub tratamente medicale. Asadar, nu orice gainat poate fi utilizat pentru a prepara acest macerat.

Ingrasamantul obtinut din gainat de pasare contine azot, fosfor si potasiu, dar in acelasi timp o sa creasca si aciditatea solului. Tocmai de aceea, cu 30 de zile inainte de coacerea fructelor se va opri fertilizarea cu macerat.

Stropitoare cu ingrasamant
Stropitoare cu ingrasamant

Pentru a prepara maceratul din gainat de pasare o sa trebuiasca sa folosesti un kilogram de gainat la 10 litri de apa. Nu este recomandat sa cresti cantitatea de gainat deoarece maceratul poate deveni acid si va dauna plantelor.

Dupa ce ai amestecat gainatul de pasare cu apa, acesta se acopera cu un capac si sa nu tii recipientul in soare. Pune-l undeva la umbra si lasa-l acolo timp de 2-3 saptamani. Nu te speria daca miroase urat, este ceva normal, insa este indicat sa il tii undeva departe de casa.

Citeste si: Cum sa faci un test Shake ca sa afli daca solul din gradina este unul fertil

Trebuie sa mentionam faptul ca o sa fie nevoie sa il amesteci zilnic, deoarece amestecul va incepe sa fermenteze. Atunci cand procesul de fermentare s-a terminat, inseamna ca maceratul este gata.

Totusi, solutia nu se administreaza ca atare. Amesteca un litru de macerat din gainat de pasare la 5 litri de apa, iar apoi aplica-l la baza plantelor, a pomilor fructiferi sau a vitei de vie folosind o stropitoare.

In nici un caz nu trebuie sa il pulverizezi, pentru ca fiind acid va afecta frunzele. Si inca ceva, nu trebuie sa il administrezi foarte des, o data la 2 saptamani este de ajuns pentru ca plantele sa beneficieze de aportul de nutrienti.