Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni
Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni

Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni


Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni. Iti aratam cea mai buna reteta pentru a face un fertilizator pentru capsunii din gradina, pe baza de drojdie. Ingredientul minune te va ajuta sa obtii o recolta mai buna si fructe mai dulci.

Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni – Cuprins:

Cum sa faci ingrasamant natural pentru capsuni, pe baza de drojdie

Ingrasamant natural pentru capsuni
Ingrasamant natural pentru capsuni

Hranirea capsunilor este esentiala, deoarece plantele au nevoie de nutrienti pentru a obtine o recolta mai buna de fructe, dar si un gust mai bun. Tocmai de aceea, o sa iti aratam cum sa prepari un ingrasamant natural pentru capsuni, pe baza de drojdie.

Chiar daca suna ciudat, drojdia o sa ajute plantele cu proteine, carbohidrati, minerale si vitamina B. Mai mult decat atat, drojdia ajuta capsunii sa isi dezvolte sistemul radicular, iar asta inseamna plantele se vor dezvolta mai bine si vor da nastere la fructe mai bune.

Citeste si: Daunatori la capsuni. Cum sa ii combati cu metode naturale

Pentru a prepara acest ingrasamant o sa ai nevoie de 500 grame de drojdie proaspata sau drojdie uscata si 2.5 litri de apa. Reteta este destul de simpla, insa trebuie sa fiti atenti la cantitatile pe care le folositi.

Amesteca drojdia cu putina apa calda, pentru a o dizolva. Dupa aceea, adauga restul de apa si pune amestecul intr-un recipient pe care il asezi intr-un loc cald, feriti de razele soarelui. Acest ingrasamant natural pentru capsuni trebuie sa stea la fermentat timp de 1-2 zile.

Capsuni coapte
Capsuni coapte

Dupa ce a trecut perioada, nu folosi solutia ca atare pentru ca este foarte puternica. Va trebui sa o diluezi in 20 de litri de apa, iar dupa aceea poate fi folosita pentru a uda plantele. Fiecare tufa trebuie sa primeasca intre 300 si 500 ml de ingrasamant natural pentru capsuni.

Acest fertilizator natural poate fi folosit de maximum 3 ori pe an. Prima perioada in care trebuie sa il folosesti este la sfarsitul lunii aprilie sau inceputul lunii mai. Astfel, vei ajuta capsunii sa isi dezvolte radacinile mai bine si sa acumuleze nutrienti pentru dezvoltarea fructelor.

Citeste si: Stropiri capsuni. Cum sa aplici un program de tratamente

A doua perioada in care se foloseste acest ingrasamant natural pentru capsuni este la sfarsitul primaverii, inainte de rodire. Fertilizatorul mai poate fi folosit la sfarsitul verii, pentru ca planta sa fie pregatita pentru toamna.

Nu uita ca pe langa acest ingrasamant, capsunii au nevoie de lumina soarelui si de caldura pentru a dezvolta fructe dulci. Asigura-te ca plantele primesc peste 8 ore de lumina si cel putin 5 ore de caldura razelor soarelui.

De asemenea, solul trebuie sa fie bine drenat, asa ca asigura-te ca plantele tale vor creste intr-un mediu sanatos. Capsunii prefera solul putin acid, cu o valoare a pH-ului de 6-6.5.

Bineinteles ca si apa este esentiala. Uda capsunii la timp si asigura-te ca plantele primesc apa la timp, mai ales cand temperaturile sunt ridicate.