Ce plantam langa castraveti. Cum sa obtii cele mai bune recolte
Ce plantam langa castraveti. Cum sa obtii cele mai bune recolte

Ce plantam langa castraveti. Cum sa obtii cele mai bune recolte


Ce plantam langa castraveti. Afla cum sa obtii cele mai bune recolte si care sunt cele mai bune culturi care pot fi asociate cu castravetii. Ce trebuie sa stii si de ce este important sa faci asta daca vrei sa ai cele mai bune rezultate.

Ce plantam langa castraveti. Cum sa obtii cele mai bune recolte – Cuprins:

Ce plantam langa castraveti. Cum sa cultivi in mod eficient

Ce plantam langa castraveti
Ce plantam langa castraveti

In cazul in care nu stiai, este foarte important sa cultivi cele mai potrivite plante in apropierea unei culturi de castraveti. In acest fel, vei obtine recolte mari, dar in acelasi timp castravetii vor fi sanatosi. Asadar, ce plantam langa castraveti?

Cea mai buna asociere a unei culturi de castraveti este ceapa. Asadar, poti planta ceapa langa castraveti, insa asigura-te ca respecti o mica distanta.

Desigur, aceasta asociere are si avantaje. Datorita fitoncidelor, cultura de ceapa o va proteja pe cea de castraveti de boli sau daunatori, precum acarienii.

De asemenea, poti planta langa o cultura de castraveti si mazare sau fasole. Acestea imbogatesc solul cu azot, ceea ce inseamna ca si castravetii vor beneficia de aportul de substante nutritive.

Si inca ceva, dupa ce ai recoltat mazarea sau fasolea, trebuie doar sa tai plantele si sa lasi radacinile in pamant. Pe durata sezonului rece, acestea se vor descompune, ceea ce inseamna ca vei face si o fertilizare fara absolut nici un efort.

Ce plantam langa castraveti. Cu toate ca parerile sunt impartite, langa castraveti se poate planta si usturoi. Totusi, usturoiul nu trebuie plantat foarte aproape de castraveti, insa avantajele vor fi ca va tine la distanta daunatori precum afidele sau coropisnitele, dar si boli precum patarea unghiulara a frunzelor.

Totodata, langa o cultura de castraveti poti planta ridichi, morcovi sau sfecla rosie. Aceste radacinoase merg foarte bine cu castravetii pentru ca nu concureaza pentru acelasi spatiu. In acelasi timp, ridichile tin la distanta anumiti daunatori.

Ridichi
Ridichi

De asemenea, poti cultiva langa castraveti si oregano sau marar. Aceste ierburi aromatice tin la distanta daunatorii. De exemplu, mararul atrage buburuzele, care sunt un pradator natural pentru afide.

Mai poti cultiva langa castraveti si flori precum galbenelele sau condurul doamnei (Nasturtium). De exemplu, condurul doamnei alunga musculita alba, furnicile, dar in acelasi timp este si o planta capcana pentru afide.

Acum ca stim ce plantam langa castraveti, ar fi bine sa cunoastem si ce plante trebuie sa nu cultivam langa aceasta cultura.

Citeste si: Cum sa culegi castravetii in mod corect si in ce perioada

In primul rand, nu trebuie sa cultivi cartofi langa castraveti. Acestia vor concura cu castravetii pentru apa si nutrienti. Nici pepeni nu trebuie sa cultivi in apropiere, deoarece atrag insecte periculoase pentru cultura de castraveti.

In acelasi timp, nu trebuie sa cultivi salvie in apropierea castravetilor. Aceasta planta va stopa cresterea castravetilor, iar aroma puternica poate influenta si gustul legumelor.

Cu toate ca este des intalnita aceasta asociere, nu este bine sa cultivi rosii langa castraveti deoarece plantele au conditii diferite de crestere. Daca sunt cultivate in sere, rosiile au nevoie de temperaturi mai ridicate fata de castraveti. In acelasi timp, castravetii au nevoie de multa apa.